Petrodolarii s-au terminat, „Reghe“ se întoarce: De ce va părăsi, în curând, Emiratele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FCSB rămâne „colacul de salvare“ pentru Laurenţiu Reghecampf, de câte ori treaba se strică în fotbalul arab. De această dată, pe lângă rezultatele sale mediocre, pandemia e, totuşi, cauza principală.

După ce a fost dat afară de la Al-Hilal şi a rezistat doar câteva luni şi la bulgari, la Litex Loveci, „Reghe“ l-a „lucrat“ pe Mirel Rădoi la Gigi Becali, până i-a luat locul fostului antrenor, pe banca roş-albaştrilor. Se întâmpla în decembrie 2015, însă acest al doilea mandat la FCSB n-a mai adus rezultatele bune din prima perioadă şi s-a încheiat în mai 2017, cu un singur trofeu: Cupa Ligii.

La a doua plecare a lui „Reghe“ de la FCSB au contribuit, pe lângă rezultatele slabe şi ratarea titlului, şi mirosul petrodolarilor pe care l-a simţit, din nou, dinspre zona Golfului Persic. Iar de atunci, tehnicianul de 44 de ani a rezistat în Emirate, la Al-Wahda (2017-2018) şi la Al-Wasl Dubai. Pe a doua formaţie o pregăteşte din 2018 şi cu ea a înregistrat două clasări mediocre, locul 9 din 14 în prima stagiune, şi locul 7 acum, când întrecerea internă a fost anulată definitiv, cu şapte runde înainte de final, din cauza pandemiei. 

Teoretic, în Emirate, noul sezon ar trebui să înceapă de la 15 septembrie. Practic, nimic nu va mai fi ca înainte, într-o ţară care a devenit un fel de El Dorado al fotbalului arab pentru antrenorii şi jucătorii străini, datorită salariilor oferite.

Concret, federaţia din Emirate le-a comunicat cluburilor că, în vederea noului sezon, cheltuielile trebuie să fie diminuate cu până la 40%. Asta deoarece, prin anularea campionatului precedent, s-au pierdut bani din drepturile TV, din sponsorizări şi din vânzarea biletelor. Şi, în contextul crizei financiare care se anunţă la nivel global, nici Guvernul nu mai poate finanţa bugetele cluburilor cu sumele din trecut.

Aşadar, potrivit agenţiei ISNA, echipele din prima ligă vor micşora, drastic, salariile, contractele jucătorilor şi cele ale antrenorilor urmând a fi renegociate. Această măsură îl va lovi direct şi pe Laurenţiu Reghecampf. Iar românul, gândindu-se în perspectivă, a început deja să-şi pregătească revenirea la FCSB. Prima mutare? Doi dintre cei mai importanţi oameni din stafful său, secundul Toni Petrea şi preparatorul fizic Thomas Neubert, au fost deja direcţionaţi spre echipa patronată de Gigi Becali. Petrea a fost înlocuit la Al-Wasl de Basarab Panduru, cel care a renunţat la postul de analist de la Telekom Sport. Chiar şi aşa, întoarcerea tehnicianului de la Al-Wasl în România e o chestiune care se va produce, în următoarea perioadă. Mai ales că, pe lângă tăierea salarială de care, inevitabil, va avea parte, „Reghe“ ştie că şi condiţiile de lucru vor fi mult mai grele, după cum a şi povestit pentru gsp.ro.

„Sezonul viitor începe pe 15 septembrie. Pregătirea o începem pe 15 iulie, dar n-avem voie să părăsim Emiratele. Trebuie să facem cantonament acolo. Ne trebuie o perioadă mult mai lungă pentru că e foarte, foarte cald. Sunt 42 de grade, dar se simte ca şi cum ar fi 50! Umiditatea e foarte, foarte mare. Seara putem să ne antrenăm, dar o să fie o perioadă foarte grea. Nu se pot face două antrenamente pe zi“, a spus Reghecampf. 

La Dubai, acesta are o echipă tehnică românească, din care mai fac parte Cristi Ţermure (secund), Bogdan Merişanu (preparator fizic), Florin Tene (antrenor cu portarii) şi Radu Paligora (medic). 

Duckadam şi Dumitrescu confirmă: „Revine!“

Faptul că Reghecampf a început deja să lucreze la planul revenirii sale la FCSB a fost confirmat la Digi Sport şi de doi dintre invitaţii postului. „Eu cred că Reghecampf îşi doreşte să revină aici. Cred că e realizat, din punct de vedere financiar. Poate doreşte să facă din nou perfoamanţă, poate vrea un nou titlu sau să aibă prezenţe în cupele europene“, a spus Ilie Dumitrescu. Acesta a şi explicat de ce doi oameni din stafful lui „Reghe“ au ajuns deja la FCSB: „Probabil că există o înţelegere, e o altă interpretare, pentru ca încet-încet să se obişnuiască lotul acesta de jucători cu noile metode de pregătire, să reintre într-un alt tip de efort“.

Şi Helmuth Duckadam, până de curând preşedinte de onoare la FCSB, a confirmat această variantă: „Eu cred în varianta că Reghecampf ar vrea să se întoarcă. Venind în campionatul României, stă un an sau doi până îşi termină Rădoi mandatul şi ar avea acces mai repede la echipa naţională, decât să vină din Arabia Saudită sau unde e el. Asta e varianta pe care o văd că s-ar concretiza“.

4 trofee a cucerit Laurenţiu Reghecampf, ca antrenor, la FCSB: două titluri, o Supercupă şi o Cupă a Ligii.  

Haos total cu Vintilă! Becali a coborât pe teren!

Lăsând deoparte ce se va întâmpla cu Reghecampf pe viitor, în acest moment, e o debandadă totală pe banca FCSB-ului! Înaintea returului cu Dinamo din cupă, câştigat cu 1-0 miecuri seară, Gigi Becali a anunţat că Bogdan Argeş Vintilă nu va mai fi antrenor principal. Oricum, acesta era executantul patronului care, înaintea returului cu Dinamo, a şi coborât pe gazonul „Arenei Naţionale“, pentru a discuta cu jucătorii FCSB! După ce echipa s-a calificat în finală, Becali s-a sucit, în privinţa lui Vintilă: „O să rămână pe bancă la meciul cu Craiova, posibil să fie, până la finalul sezonului. Oricum, în staff va fi, principal sau secund“.

Liga I, program

Play-off, etapa a 7-a

Vineri

Botoşani - Astra 20.30

Duminică

CS U Craiova - FCSB 21.00

Luni

CFR - Gaz Metan 20.30

Clasament

1. CS U Craiova 6 5 0 1 12-10 38

2. CFR Cluj 6 3 2 1 9-6 37

3. Astra 6 2 2 2 8-8 29

4. FCSB 6 1 3 2 11-10 28

5. Botoşani 6 1 2 3 6-8 28

6. Gaz Metan 6 0 3 3 4-8 25

Play-out

Etapa a 9-a

Vineri

Viitorul - Clinceni 18.00

Sâmbătă

Hermannstadt - Voluntari 17.30

Duminică

Dinamo - Poli Iaşi 18.00

Luni

Sepsi - Chindia 18.00

Clasament

1. Viitorul 8 4 3 1 14-9 35

2. Voluntari 8 5 3 0 10-2 28

3. Clinceni 8 5 0 3 8-9 26

4. Hermannstadt 7 3 2 2 8-9 24

5. Sepsi 8 1 4 3 11-13 24

6. Poli Iaşi 8 3 1 4 10-9 21

7. Dinamo 6 1 0 5 4-8 20

8. Chindia 7 1 1 5 3-9 17

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite