Petre Deselnicu, stoperul Stiintei Craiova, a murit glumind

Luni, la ora 5 si 45 de minute, Petre Deselnicu, fostul stoper al Universitatii Craiova, a murit pe masa de operatie a Spitalului Militar Bucuresti. Timp de sapte ore, medicii au incercat sa-i coasa


Luni, la ora 5 si 45 de minute, Petre Deselnicu, fostul stoper al Universitatii Craiova, a murit pe masa de operatie a Spitalului Militar Bucuresti. Timp de sapte ore, medicii au incercat sa-i coasa aorta rupta. Petre Deselnicu s-a simtit rau inca de duminica, in jurul orei 15, cand a inceput sa acuze dureri in zona pieptului. Medicii craioveni i-au pus diagnosticul "disectie de aorta" si au decis sa-l trimita in Capitala. Pacientul a fost transportat la Bucuresti cu o ambulanta SMURD, fiind insotit de sotia sa, de fostul patron al Universitatii, George Ilinca, si de Jean Nitulescu, fostul vicepresedinte al gruparii oltene. La Bucuresti, unde au ajuns in jurul orei 20:30, au fost asteptati de Ilie Balaci. Nici in ultimele clipe, Petre Deselnicu n-a fost parasit de umorul pe care l-a avut o viata intreaga. Astfel, inainte de a se sui pe masa de operatie, l-a intrebat pe Balaci: "Ce faci, Ilie, ai venit sa ma transferi la arabi?". Acordul pentru operatie si l-a dat tot cu o gluma; i-a spus chirurgului: "Hai sa-ti dau un autograf". Petre Deselnicu s-a nascut in 23 septembrie 1946, la Mofleni, langa Craiova. Din 1962 a activat sub culorile clubului craiovean: CSO Craiova '62-'63, Stiinta Craiova '63-'64 - vechile denumiri ale actualei Universitatea Craiova. Intre anii '64-'65 a jucat la echipele Tractorul si Metrom din Brasov. In vara anului 1965 a revenit in Craiova, unde a jucat iar la Universitatea pana in anul 1976, consacrandu-se ca fundas central. Petre Deselnicu are in palmares primul titlu national al Universitatii Craiova ('73-'74). In acea perioada s-a inteles cel mai bine cu Ion Oblemenco. Vorbind despre fostul tunar al Craiovei, Deselnicu spunea ca "l-am pupat de mai multe ori decat pe nevasta-mea, atatea goluri a marcat". Alaturi de alti sase fotbalisti ai Universitatii Craiova, are in palmares si un titlu de campion european universitar (1972). A fost selectionat in echipele nationale de tineret si din divizia A. In total, a evoluat in prima liga in 246 de jocuri, marcand 12 goluri. A jucat de noua ori cu Universitatea in Cupele Europene. Pana in '90, el a disparut de pe scena fotbalului romanesc. Fiind absolvent al Facultatii de Electrotehnica, Petre Deselnicu a ocupat functia de director al Service Dacia din Craiova. Dupa '90 a ocupat functii de conducere la Universitatea si Electroputere, iar din 2002 a fost vicepresedinte la Universitatea. In sezonul '90-'91, Universitatea a cucerit eventul, Deselnicu fiind atunci vicepresedinte.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: