Peripeţiile Emmei Răducanu înainte de Wimbledon! De ce a fost refuzată iniţial de organizatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
emma raducanu foto getty

Emma Răducanu, noua senzaţie a tenisului feminin, este pe buzele tuturor, iar presa din Marea Britanie încearcă să scoată la iveală lucruri cât mai inedite din trecutul jucătoarei de origine română,

Daily Mail scrie că sportiva cu tată român şi mamă chinezoaică a fost foarte aproape să nu joace în acest an la Wimbledon, organizatorii turneului refuzând iniţial să-i acorde o invitaţie. 

"Şi ce au spus cei Wimbledon? Ei au spus: "Neah, nu ne place ideea de a da un wild card cuiva care este pe locul 300 în lume>. Când Emma a primit vestea, am auzit că atitudinea ei a fost: <OK, ce trebuie să fac pentru a le arăta că greşesc?> Ei bine, trebuie să câştigi meciuri, aşa că ea a câştigat două partide la Nottingham, săptămâna trecută şi organizatorii de la Wimbledon i-au dat wild card-ul", a scris publicaţia britanică citată de news.ro.

ZIaristul care semnează materialul, John Lloyd, îi ceartă pe organizatorii de la Wimbledon pentru că prima reacţie a celor de la All England Club a fost negativă şi consideră că nu ei sunt în măsură să acordă aceste invitaţii, ci Federaţia Britanică de Tenis (LTA)

"Dar părerea mea este că nu ar fi trebuit să câştige acele meciuri pentru a obţine wild card-ul. Uitaţi-vă la atitudinea ei! A meritat acel wild card. LTA le-a spus că aceasta este cea pe care o propunem şi ei au refuzat-o. Cine sunt ei pentru a face asta? De ce, pentru că este turneul lor? Nu sunt calificaţi, nu sunt cu Emma zi de zi, nu ştiu ce o motivează. Aceşti antrenori sunt în jurul ei zi de zi, o ştiu şi organizatorii de la Wimbledon ar trebui să aibă încredere în ei, de aceea sunt oamenii de top în LTA. Dacă nu ar fi primit wild card-ul, ar fi intrat în calificări şi, dacă ar fi pierdut la Wimbledon, ei ar fi spus: <Ei bine, nu l-ar fi meritat (n.r. - wild card-ul)>. Dar este o jucătoare tânără, oricine poate pierde un meci în calificări pe un teren cu iarbă umedă. Răducanu a meritat şansa de a fi pe scena mare şi a fost aproape să nu o obţină. Wimbledon a <comis-o>", a mai scris Lloyd. 

Emma Răducanu, locul 338 WTA, s-a calificat în optimile turneului de la Wimbledon fără să fi pierdut set. În turul trei, sâmbătă, ea a eliminat-o pe Sorana Cîrstea, locul 45 WTA, cu scorul de 6-3, 7-5, într-o oră şi 39 de minute.

În faza următoare, Răducanu o va întâlni pe sportiva australiană Ajla Tomljanovic, numărul 75 mondial.

Victoria de sâmbătă o va propulsa pe jucătoarea de 18 ani în TOP 200 WTA. În clasamentul live, ea este acum pe locul 175 WTA.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite