Pericolul maghiar pentru Gigi Becali: Cum i s-a îndeplinit dorinţa de a se lua la trântă cu ungurii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Becali

La începutul săptămânii, patronul FCSB râdea de Sepsi, formaţia românească finanţată, parţial, de Ungaria. Acum, va da de formaţia slovacă susţinută financiar de Guvernul maghiar. Şi într-un meci de care depinde viitorul european al FCSB-ului!

FCSB a fost „resuscitată“ de venirea lui Nicolae Dică! Aşa cum Adevărul a scris aici, joi seară, o trupă „anesteziată“, când pe bancă a fost Anton Petrea, a avut o cu totul altă faţă, în returul cu Saburtalo (Georgia).

Chiar dacă această calificare în turul III preliminar al Conference League a fost vitală, deocamdată, atingerea obiectivului pricipal, accederea în grupe, e departe. Pentru că FCSB, la fel ca celelalte reprezentante ale Superligii, ar trebui să câştige încă două etape, în turul III şi apoi în play-off, pentru a merge în grupele Conference League.

Pentru FCSB, următoarea adversară europeană se numeşte Dunajská Streda. Căreia i se spune şi DAC 1904. Vorbim despre echipa minorităţilor maghiare din Slovacia. Care, la fel ca Sepsi Sfântu Gheorghe sau Miercurea Ciuc în România, beneficiază de susţinerea financiară a Guvernului maghiar. Mai mult, limba folosită la club e tot maghiară. O situaţie deranjată şi pentru slovaci, aşa cum se întâmplă şi cu Sepsi şi cu Miercurea Ciuc în România.

Dunajská Streda evoluează, acasă, pe „MOL Aréna“, un stadion de 12.700 de locuri. Echipa a ajuns în preliminariile Conference League după ce a încheiat ediţia precedentă a primei ligi din Slovacia pe locul 4, la 17 puncte de campioana Slovan Bratislava.

În acest sezon, după trei etape, Dunajská Streda ocupă tot locul 4 din 12 în Slovacia, având însă o restanţă. Trupa pregătită de Adrián Guľa (47 de ani) a înregistrat o victorie şi o remiză. 

În preliminariile Conference League, Dunajská Streda a pornit din turul I preliminar, fază în care a eliminat Cliftonville (Irlanda de Nord): 2-1 acasă şi 3-0 în deplasare. Apoi, slovacii au trecut de Víkingur (Feroe): 2-0 în deplasare, 2-0 acasă.

În confruntarea cu FCSB, prima manşă va fi în Slovacia, la data de 4 august. Returul se va juca pe Arena Naţională, la data de 11 august. 

România, în turul II preliminar din Conference League

Miercuri

Inter Club d'Escaldes – CFR Cluj 1-1 (0-3 în tur)

Joi

FCSB – Saburtalo 4-2 (0-1) 

CS U Craiova - Vllaznia Shkodër 3-0 (1-1)

Olimpija Ljubljana – Sepsi 2-0, 2-4 după loviturile de departajare (1-3 în tur)

România, în turul III preliminar din Conference League

Miercuri, 3 august

*Dunajska Streda (Slovacia) – FCSB 21.30

Joi, 4 august

*Şahtior Soligorsk (Belarus) - CFR Cluj 20.00

Se va juca în Turcia, a Adapazan, cu porţile închise din cauza sancţiunilor impuse de UEFA formaţiilor din Belarus după declanşarea războiului din Ucraina.

*Zorya Luhansk (Ucraina) - CS U Craiova 20.30

Partida se va juca la Lublin (Polonia) pentru că formaţiile ucrainene nu pot evolua acasă din cauza războiului.

*Sepsi - Djurgården (Suedia) 21.00

Partidele din a doua manşă sunt programate pentru 11 august. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite