Neşu, declaraţii emoţionante la şapte ani după ce a paralizat: „Dumnezeu mi-a dat multe daruri, dar nu le-am luat în seamă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Neşu a lucrat o perioadă ca analist pentru clubul Universitatea Cluj
Mihai Neşu a lucrat o perioadă ca analist pentru clubul Universitatea Cluj

La 10 mai 2011, la un duel petrecut la antrenamentul celor de la Utrecht, Alje Schut, fundaşul de 1,93 de metri al olandezilor, a căzut peste Mihăiţă Neşu şi i-a schimbat viaţa acestuia pentru totdeauna.

La scurt timp după acest episod teribil, Schut a plecat din fotbalul european, petrecând trei ani în Africa de Sud, la Mamelodi Sundowns. Uriaşul olandez a fost marcat pe viaţă pentru ce a făcut involuntar.

Mihaiţă Neşu a fost nevoit să treacă, la rândul său, printr-un calvar groaznic. A fost, mai întâi, părăsit de soţie, după care şi-a pierdut şi ambii părinţi. Fostul jucător al Stelei a dat însă dovadă de o voinţă fantastică şi de o tărie de caracter ieşită din comun. Neşu are acum o fundaţie prin care sprijină copiii cu dizabilităţi şi boli cronice din România.

Într-un interviu acordat pentru Trinitas, fostul sportiv, ajuns acum la 34 de ani, a făcut o serie de declaraţii emoţionante.

Ce a spus?

*Mi-am dorit toată viaţa să fiu fotbalist. A fost dorinţa mea cea mai mare. Accidentarea m-a ajutat să mă descopăr pe mine care eram cu adevărat, nu ce voiam eu să par. 

*Tot ce mi se întâmplă în fiecare zi mă face să mă întorc de unde am plecat toţi. Adică la Dumnezeu.

*Parcă nu te mai deranjează că eşti în scaun. Toţi avem şanse egale: bolnav, sărac, bogat, sănătos. Cred că Dumnezeu mi-a dat multe daruri pe care nu le-am luat în seamă, eu m-am chitit pe fotbal. Celelalte le-am aruncat la gunoi.

*Aveam talent şi la desen, la pictură, dar mai ales la modelaj. Eram singurul care aveam răbdare.

*Eram animalul din om pe teren şi când plecam acasă eram mieluşel liniştit. Voiam să demonstrez tuturor că, deşi eram mic şi firav, mă pot lupta cu oricine de la egal la egal.

*Aveam o voinţă extremă. Lumea a iubit-o, nu ştiu cât de folositoare mi-a fost asta, dar lumea m-a iubit aşa.

*Fotbalul e un sport văzut mai puţin ortodox, dar mi-a oferit prietenii care îmi erau cei mai credincioşi. Şi aşa m-am dus şi eu pe drumul ăsta, al credinţei.

8 selecţii a adunat Mihai Neşu pentru  echipa naţională în perioada 2005-2010.   
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite