Ne minţim singuri: Ce urla Hagi în 2019 şi ce ne arată acum realitatea VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Hagi era revoltat că România lipseşte de pe lista ţărilor care trimit o echipă direct în grupele Ligii Campionilor
Gheorghe Hagi era revoltat că România lipseşte de pe lista ţărilor care trimit o echipă direct în grupele Ligii Campionilor

În fotbalul românesc se vede, din păcate, un trend pe care îl regăsim şi în societate: fuga de responsabilitate. Inclusiv marele Gheorghe Hagi a căzut în capcana de a da vina pe alţii, refuzând să vadă neputinţa care caracterizează fotbalul românesc. Nu de azi, de ieri, ci de ani buni!

Fotbalul românesc a ajuns atât de jos, încât, în ultimele două sezoane, cele mai bune formaţii din campionat au fost eliminate de nişte adversare de lumea a 4-a şi a 5-a. 

Anul trecut, în turul II preliminar al Conference League, FCSB a fost învinsă de Şahtior Karagandy (Kazahstan), CS U Craiova a fost eliminată de Laci (Albania), iar Sepsi a pierdut în faţa celor de la Spartak Trnava (Slovacia). Acum, CFR a ieşit din turul I preliminar al Ligii Campionilor după o „dublă“ cu Pyunik Erevan (Armenia).

Acest eşec al CFR-ului înseamnă că fotbalul românesc va bifa încă un sezon fără grupele Ligii Campionilor. Al 9-lea la rând! 

România n-a mai avut o echipă în grupele Ligii Campionilor din 2013! Atunci, Steaua a ajuns la „masa bogaţilor“, dar a terminat pe ultimul loc în grupa E, după Chelsea, Schalke 04 şi Basel. Iar după rezultatele dezolante din ultimii ani, UEFA ne-a scos din Liga Europa şi ne-a trimis în Conference League, o competiţie pe care a înfiinţat-o, în mod special, pentru ţările din lumea a 2-a şi a 3-a. Doar că nici aici n-am făcut faţă. Iar asta în condiţiile în care, în 2019, Gheorghe Hagi tuna şi fulgera, într-o conferinţă memorabilă, acuzând UEFA că ne-a scos „din pix“ din Liga Campionilor.

 

„Trebuie să facem o hârtie către UEFA în care să vorbim că e discriminare. Trebuie pus pe hârtie şi întrebat de ce suntem discriminaţi de acolo. Pentru că România are tradiţie, a câştigat Champions League-ul, Supercupa Europei. E cea mai mare discriminare din Comunitatea Europeană. Campioana României e eliminată din pix!“, urla Hagi, în 2019.

 

Acum, după „capodoperele“ din preliminariile Conference League şi Ligii Campionilor, probabil, s-a lămurit şi fostul mare internaţional că UEFA, de fapt, ne-a făcut un favor, scoţându-ne din grupele Ligii Campionilor! Pentru că, dacă ne-am făcut de râs cu Laci, cu Şahtior Karagandy sau cu Pyunik Erevan, ne putem imagina doar ce am fi făcut dacă am fi dat de Manchester City, Bayern sau Barcelona, în Liga Campionilor.

VEZI CELEBRUL DISCURS AL LUI HAGI, ÎN 2019, ÎN CARE ATACA UEFA

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite