Legendarul Emeric Ienei, în doliu: I-a murit soţia, fosta mare scrimeră, dublă medaliată la Jocurile Olimpice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ileana Gyulai (stânga), alături de Emeric Ienei
Ileana Gyulai (stânga), alături de Emeric Ienei

Veste extrem de tristă anunţată, în această dimineaţă, de Steaua TV: România a pierdut o fostă mare sportivă, participantă la patru ediţii ale Jocurilor Olimpice, iar fostul antrenor al Stelei a pierdut-o pe femeia care i-a stat alături decenii la rând.

Emeric Ienei (84 de ani) e în doliu după dispariţia soţiei sale, Ileana Gyulai (75 de ani). Născută la Cluj, aceasta a adus glorie pentru scrima din România, participând la Jocurile Olimpice de 1964, 1968, 1972 şi 1976. La două ediţii, la Mexic (1968) şi la Munchen (1972); ea a luat bronzul olimpic alături de echipa României. În rest, în palmaresul ei figurează şapte medalii mondiale dintre care una de aur, în 1969, la Havana.

În anii '70, Ileana Gyulai a fost căsătorită o perioadă cu floretistul Ion Drîmbă, medaliat cu aur la Jocurile Olimpice din Mexic, în 1968. După divorţul de Drîmbă, Ileana Gyulai şi-a trăit aproape tot restul vieţii, alături de Emeric Ienei. Pentru care a devenit un sprijin şi mai important, în ultimii ani. „Mă doare piciorul, abia mă pot plimba, soţia mea şi o cârjă sunt aici pentru a ajuta. Sper să mă refac şi să mai ajung să văd un meci de fotbal pe stadion“, a povestit fostul antrenor al Stelei, în 2019.

Ce a anunţat Steaua TV pe Facebook?

Condoleanţe, Emeric Ienei!

Ileana Gyulai Ienei, soţia antrenorului care a realizat cea mai mare performanţă a fotbalului românesc, s-a stins, astăzi, din viaţă, la vârsta de 75 de ani.

Campioană mondială în 1969 şi dublă medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Mexico (1968) şi Munchen (1972) cu echipa de floretă a României, Ileana Gyulai Ienei, ne-a povestit într-un interviu, în urmă cu un an, cum a trăit finala de la Sevilla. 

Clubul nostru transmite condoleanţe familiei îndurerate!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite