JO 2020, atletism: Bianca Ghelber, calificată în finală la aruncarea ciocanului

JO 2020, atletism: Bianca Ghelber, calificată în finală la aruncarea ciocanului

FOTO worldatletics.org

Atleta Bianca Ghelber s-a calificat, duminică, în finala probei de aruncarea ciocanului, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Alina Rotaru şi Florentina Iuşco au ratat finala la săritura în lungime.

Ştiri pe aceeaşi temă

La aruncarea ciocanului, Bianca Ghelber a reuşit o aruncare de 71.72 metri, cu care s-a clasat pe locul 7 în grupa B de calificare, după ce primele încercări au măsurat 69.78 metri şi 70.80 metri. Ghelber s-a calificat în finala probei, care va avea loc marţi.
 
La săritura în lungime, Alina Rotaru a fost pe locul 10 în grupa A de calificare, cu cea mai bună săritură de 6.51 metri, după încercări la 6.46 şi 6.47 metri, iar Florentina Iuşco, în grupa B, s-a clasat pe locul 9, cu 6.36 metri cea mai bună performanţă şi 6.19 metri într-o altă încercare.
Ambele au ratat calificarea în finala probei.
 
La startul competiţiei atletice de la Tokyo, România a trimis sportivii Florentina Iuşco, Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime), Alin Firfirică (aruncarea discului), Marius Cocioran (50 km marş), Rareş Toader (aruncarea greutăţii), Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului), Andrea Mikloş (400 m), Alexandru Novac (aruncarea suliţei).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările