JO 2020 Tokyo, scrimă: Ana Maria Popescu, declaraţie dură după ce a ratat aurul olimpic

JO 2020 Tokyo, scrimă: Ana Maria Popescu, declaraţie dură după ce a ratat aurul olimpic

Sportiva de 36 de ani şi-a încheiat ultima participare la JO, ratând obiectivul pentru care s-a deplasat în Japonia: locul 1, la individual. După o finală pierdută dramatic, „Brânzică“ a oferit o reacţie tranşantă, la TVR 1.

Ana Maria Popescu e singura spadasină din istoria României, cu două finale olimpice de individual, în palmares. 
 
Din păcate, ambele au fost pierdute. Mai întâi, cea de la Beijing, în 2008, iar acum cea de la Tokyo. Aşadar, Ana Maria Popescu va fi „Spadasina de argint“ în istoria sportului românesc. Trebuie precizat însă că ea are şi un aur olimpic în CV, cucerit cu echipa feminină, la JO 2016, la Rio de Janeiro.
 
După înfrângerea dramatică de astăzi, despre care „Adevărul“ a scris aici, „Brânzică“, aflată la ultima participare la JO, a vorbit la TVR 1.
 
„Sper ca de data asta să fie suficient argintul, să nu fie ca data trecută când 'Brînză a pierdut aurul'. Sper să fie ceva mai bine şi medalia asta să cântărească suficient cât să asigure un buget de bun simţ pentru viitorul scrimei româneşti“, a spus vicecampioana olimpică.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările