Halep trăieşte un an de coşmar: Ce spun cifrele despre calvarul Simonei, în 2021

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Simona Halep traversează un sezon de coşmar, cum n-a fost nici măcar cel din 2020, în care întreg circuitul WTA a fost întrerupt, între martie şi august, din cauza pandemiei!

Cifrele vorbesc de la sine despre calvarul Simonei: în 2020, ea a jucat un total de 12 meciuri, până la data de 22 februarie, atingând semifinalele la Australian Open şi luând titlul la Dubai. 

În actuala stagiune, în cinci luni şi jumătate, constănţeanca a adunat doar 16 meciuri, dintre care ultimul, cel cu Kerber (26 WTA), în turul II de la Italian Open, a rămas neterminat. Asta deoarece, după ce a luat primul set, fără probleme, scor 6-1, „Simo“ s-a „rupt“ la 3-3, în actul secund. Brusc, constănţeanca s-a ţinut de gamba piciorului stâng, acuzând dureri atât de mari, încât a fost nevoie să fie, practic, cărată în afara terenului de doi oameni!

Ajunsă pe margine şi consultată de fizioterapeutul turneului, Simona a fost întrebată ce s-a întâmplat. Nedumerită, Halep a apucat să zică atât: „Nu ştiu. N-am făcut nimic“. Din cauza durerilor mari însă, era clar că problema apărută din senin e una gravă. De altfel, Simona a părăsit terenul cu ochii în lacrimi. Iar, la câteva ore după meci, a explicat ce a păţit, printr-o postare pe Twitter.

„Investigaţiile au arătat că am o ruptură la nivelul gambei stângi. Voi efectua un RMN mâine (n.r. - joi), pentru a înţelege mai bine despre ce accidentare e vorba, dar, pentru moment, nu suntem siguri de perioada de recuperare. Sunt foarte dezamăgită să închei în acest fel turneul de la Roma, dar voi face tot ce pot să mă recuperez şi să revin cât mai rapid posibil. Vă mulţumesc pentru susţinere şi vă voi ţine la curent cu recuperarea“, a scris Halep.

Urmează trei evenimente mari

*French Open: 30 mai - 13 iunie

*Wimbledon: 28 iunie - 11 iulie

*Jocurile Olimpice: 23 iulie - 8 august

11 victorii, patru înfrângeri şi un abandon, cu Kerber, la Roma, a adunat Simona Halep, în primele cinci luni şi jumătate din 2021.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite