Halep, imprevizibilă: L-a dat afară, din nou, pe Teo Cercel! Culisele deciziei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Simona Halep (30 de ani, 16 WTA) a ajuns deja în Statele Unite şi a şi câştigat primul meci, la Citi Open, turneu de categoria WTA 250, găzduit de Washington. Din stafful ei nu face parte însă şi preparatorul fizic pe care îl reangajase, în noiembrie 2021.

Simona Halep a disputat, ieri, prima partidă după o pauză de 25 de zile, trecând de Cristina Bucşa (123 WTA), după cum Adevărul a scris aici.

Participarea lui „Simo“ la Citi Open 2022 a scos la iveală şi o decizie luată de aceasta în privinţa staffului. Concret, potrivit Orange Sport, constănţeanca a renunţat la preparatorul fizic, Teo Cercel, care n-a făcut deplasarea în SUA! Sursa citată a explicat că îndepărtarea lui Cercel ar fi fost decisă, deoarece Halep vrea să aducă în staff un preparator fizic ales de antrenorul Patrick Mouratoglou.

Halep – Cercel, o colaborare cu întreruperi

Plecarea lui Teo Cercel din stafful Simonei e ciudată, în contextul în care acesta fusese readus în echipa fostului lider WTA, la finalul lunii noiembrie, anul trecut.

Atunci, Teo Cercel a renunţat la colaborarea cu Sorana Cîrstea (31 de ani, 36 WTA) pentru a reveni lângă Halep. Aceasta l-a concediat pe Teo Cercel, la scurt timp după Australian Open 2020. Relaţia s-a stricat după ce, în timpul primului meci jucat în 2020, cel cu Tomljanovici la Adelaide, „Simo“ s-a plâns de condiţia ei fizică. 

 

În timpul unui dialog cu Darren Cahill (n.r. – antrenorul Simonei la vremea respectivă), Halep a spus pe un ton nervos: „Să-i spui lui Teo (n.r. - Cercel) că am obosit“. Era un prim semn clar că Simona e nemulţumită de cum lucrează preparatorul ei fizic. De altfel, după Australian Open, Halep a şi renunţat la Cercel!

 

Acesta a intrat apoi în echipa Soranei Cîrstea. Care, în 2021, a avut un sezon spectaculos în care a urcat de pe 71 WTA pe 38 WTA. Halep, în schimb, cu accidentări repetate, a pierdut 18 poziţii în ierarhia mondială: a început 2021 pe locul 2 în lume şi l-a încheiat pe 20.

 

Spunea că a greşit când a renunţat la Teo Cercel!

După ce l-a readus pe Teo Cercel în staff, anul trecut, Simona a făcut câteva declaraţii prin care a lăsat de înţeles că îndepărtarea preparatorului fizic a fost o decizie greşită din partea ei. Iată ce a declarat „Simo“, la data de 29 noiembrie 2021:

*E un om deosebit (n.r. - Teo Cercel), care m-a ajutat foarte mult. Sunt 7-8 ani lucraţi împreună şi mă bucur să-l am, din nou, în echipă. A revenit acasă, aşa i-am spus şi a început să râdă. E exact ce-mi trebuie. Pot să spun că i-am simţit lipsa şi poate aş fi gestionat mult mai bine anumite chestii şi n-aş fi ajuns la accidentări atât de grave, dar atunci când se întâmplă consider că se întâmplă cu un motiv. Nu mai vreau să mă gândesc la lucrurile negative din trecut.

CITEŞTE ŞI:

Halep, schimbare majoră: Simona a anunţat că un singur om, plătit regeşte, va ghida cariera ei

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite