Halep şi Andreescu, sub lupa expertului Eurosport: Ce a remarcat legendarul Mats Wilander la ele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mats Wilander, expert Eurosport
Mats Wilander, expert Eurosport

De şapte ori campion de Grand Slam - trei dintre trofee le-a luat chiar la Australian Open - suedezul de 56 de ani a analizat partidele disputate de două dintre favorite la câştigarea primului Grand Slam din 2021.

Dacă victoria Simonei Halep (2 WTA) în partida cu Lizette Cabrera (23 de ani, 140 WTA) a fost o formalitate, ceea ce reiese şi din scorul înregistrat (6-2, 6-1), în schimb, Bianca Andreescu (8 WTA) s-a cam chinuit, în compania Mihaelei Buzărnescu (138 WTA). Canadianca de 20 de ani a avut nevoie de trei seturi pentru a obţine victoria (6-2, 4-6, 6-3). 

Ce-i drept, în cazul lui „Bibi“ dificultatea cu care şi-a adjudecat calificarea era, oarecum, de aşteptat. Asta deoarece, Andreescu a disputat, luni, la Melbourne, primul ei meci de la 30 octombrie 2019 încoace!

La finalul primei zile de la Australian Open, Mats Wilander, expertul Eurosport, postul care transmite Australian Open, a analizat atât meciul Simonei Halep, cât şi pe cel jucat de Bianca Andreescu.

Ce a spus Mats Wilander?

*Halep n-a părut să întâmpine probleme [la spate], a părut într-o formă excelentă. Tot ceea ce face bine, a făcut bine şi acum. S-a mişcat bine, a servit bine, a lovit cu reverul bine. Simona a arătat foarte bine. Majoritatea jucătoarelor lovesc mingea puternic, însă în acest meci Cabrera i-a acordat timp prea mult. Terenurile sunt mai rapide în acest an, ceea ce mă gândesc că va favoriza jucătoarele care n-au atâta forţă.

*Simona a câştigat 68% din punctele jucate pe primul serviciu advers, un număr incredibil de mare. Când eşti Simona Halep şi nu deţii acea forţă în lovituri nu e niciodată uşor – trebuie să te forţezi să loveşti devreme şi să-ţi dezlănţui braţele, ceea ce ea a făcut. Cred că alături de Darren Cahill, Simona realizează că trebuie să iasă din zona de confort şi să rişte puţin pentru a putea câştiga astfel de turnee.

*Bianca Andreescu a părut puţin ieşită din formă, dar trebuie să ne amintim că nu mai jucase un meci din octombrie 2019. Se mişcă natural pe teren, loveşte natural, e o jucătoare luptătoare cu o tacticitate naturală în joc.

*Mi-a fost dor să o văd jucând. E una dintre cele mai naturale jucătoare de tenis pe care le-am văzut, iar faptul că a revenit jucând împotriva bunei prietene, Mihaela Buzărnescu, a fost grozav. A fost o victorie foarte bună şi mă bucur că Bianca s-a întors pe teren.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite