Gigi Becali, „pacientul“ incurabil: Dovada că promisiunile sale pentru Edward Iordănescu sunt vorbe goale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Becali

Gigi Becali a anunţat că Edward Iordănescu e noul antrenor al echipei, promiţându-i că va fi lăsat să-şi facă meseria, la FCSB. Doar că, pe lângă reputaţia sa „pătată“, inclusiv toate declaraţiile patronului din această vară arată contrariul.

FCSB a devenit un etalon al amatorismului în fotbalul românesc şi, condus de un patron scăpat de sub control, bifează eşec după eşec.

Altfel spus, se întâmplă exact ceea ce e normal să se întâmple la un club condus anormal. Unde patronul îşi batjocoreşte antrenorul şi jucătorii, periodic, sub pretextul că le plăteşte salariile, ce-i drept, unele destul de mari. Aşadar, FCSB înseamnă Faci Ce Spune Becali, iar rezultatele se văd: echipa a părăsit deja cupele europene şi are cel mai slab start de sezon, din ultimii ani. Doar că acest dezastru, după numai şapte partide oficiale, l-a speriat inclusiv pe latifundiarul din Pipera. Drept urmare, în noaptea de luni spre marţi, el a confirmat negoecierile cu Edward Iordănescu (43 de ani), antrenorul care a luat titlul cu CFR Cluj, în sezonul trecut.

Clauză de 500.000 de euro

Având în vedere reputaţia sa de patron care reduce rolul antrenorului la un simplu executant, Gigi Becali a fost nevoit să treacă în contractul propus lui Iordănescu o clauză specială. Una care să-l ferească pe tehnician de grijile ulterioare, legate de intervenţia finanţatorului în deciziile tehnico-tactice. Adică, ceea ce se întâmplă la FCSB, de ani buni. Potrivit informaţiilor apărute în media, în contractul pe care Becali i l-a pregătit lui Iordănescu junior, această clauză se ridică la 500.000 de euro. Suma va fi plătită, în cazul în care Becali îl va demite pe fiul fostului selecţioner sau dacă acesta îşi va părăsi postul, în urma intervenţiilor latifundiarului în viaţa echipei.

Iordanescu

Deja i-a făcut şi echipa lui Iordănescu!

Becali s-a arătat încrezător că Edward Iordănescu va semna contractul cu FCSB. Doar că, inclusiv din declaraţia oferită pentru Digi Sport, reiese că „lupul îşi schimbă părul, dar năravul, ba“. „Acum i-am făcut contractul lui Edi! A rămas să semneze! I-am acceptat toate dorinţele. N-am de ce să mă mai bag la echipă“, e prima parte din afirmaţia făcută de Becali. După care vine completarea, una prin care, practic, latifundiarul face şi echipa lui Eduard Iordănescu: „Oricum, titularii se ştiu֧“.

„Începe era dictaturii“

Chestionat, ieri, la prânz, de sport.ro, Gigi Becali s-a arătat foarte încrezător în privinţa înţelegerii sale cu Edward Iordănescu. 

„Mâine (n.r. - astăzi) o să fie la antrenament. Nu mai vreau să mă mai bag deloc şi am zis: «Băi Edi, ştiu ce îţi doreşti. Deci nu mă mai întreba că nu mă mai interesează pe mine. Tu faci totul! Şi echipa, şi schimbări şi toate! Numai tu. Nu mă mai bag, nu mă mai interesează». Doar o să mă duc mâine cu el să-l prezint şi atât. În rest, la revedere! Doar atât, o să mă duc să le spun: «Băi, începe o nouă eră! Începe era dictaturii militare!». Până acum, la FCSB a fost democraţie. Acum e dictatură militară. Dictatura militară este Edi, care de acum comandă, face, taie, spânzură, el va da afară de la antrenament“, a spus Becali.

FCSB joacă după nişte reguli care nu sunt fotbalistice. Nu cred că mai există patron în lume care să stea acasă şi de acolo să dirijeze totul, ca un păpuşar, care face schiţe: ăla intră, ăla iese.  Gabi Balint fost internaţional  

Gigi Becali despre cum va fi condusă FCSB, cu el patron

*La FCSB e casa mea, mobila mea, fac ce vreau. Responsabilitatea e numai a mea. Dacă aduc un antrenor căruia să-i dau mână liberă? Niciodată, în viaţa mea. La trăsura mea, numai eu ţin hăţurile. Fac numai cum ştiu eu. Şi cum ştiu eu e foarte bine. 20 mai   *Am ales un antrenor pe criteriu de cuminţenie, un om cuminte, un om bun, pe Dinu Todoran. Era la biserică, am zis că nu-l mai pun la Academie, ci la prima echipă. Eu merg pe valoarea umană, nu pe cea profesională şi mi-a mers bine în viaţă. Eu vreau să câştig cu un om bun. 22 mai   *În România, antrenorul contează 60%. La mine e altfel, nu e nici măcar aşa. La mine e Dumnezeu! Pot aduce 7.000 de antrenori, cei mai mai mari din lume... Dacă nu merit, nu primesc. Îl aduc pe «Dorodan» (n.r. - Dinu Todoran) şi primesc. La mine totul e dar. Aşa a fost în viaţă. Când n-am meritat, ştie Domnul ce păcate am făcut. Înseamnă că nu merit. 3 iunie   *Nu voi lăsa niciodată ca averea mea să fie risipită de angajaţi. Antrenorul e un angajat. 22 iulie   *Până când am fotbal şi până când mă duc la sicriu, până atunci eu comand banii şi afacerea mea. Până mor eu, până pun mâinile pe piept la cimitir, toată lumea sub comanda mea execută ceea ce zic. Fac aşa, pentru că mi-e bine aşa. Există vreo lege penală care interzice ceva? Regulamentul interzice? Să mă depuncteze!  2 august  

Todoran, la echipa a doua

Gigi Becali a şi precizat ce se va întâmpla cu Dinu Todoran, dacă Edward Iordănescu va accepta oferta de a antrena FCSB. „Dinu Todoran o să rămână în club, la echipa a doua“, a spus patronul despre cel care i-a executat ordinele, în acest început de sezon.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite