FOTO Nadia Comăneci și John Amaechi au dus flacăra olimpică pe acoperișul O2

FOTO Nadia Comăneci și John Amaechi au dus flacăra olimpică pe acoperișul O2

Nadia a purtat flacăra olimpică pe acoperișul North Greenwich Arena * Foto: Marian Burlacu

"Zeița de la Montreal" i-a transmis flacăra olimpică fostului baschetbalist britanic John Amaechi pe acoperișul North Greenwich Arena, sala care va găzdui întrecerea de gimnastică și de baschet la JO

Ştiri pe aceeaşi temă

Flacăra olimpică își continuă periplu prin zona din vecinătatea Londrei. Ieri, ea a pornit din Greenwich și a ajuns la Waltham Forest, chiar în vecinătatea Parcului Olimpic. Organizatorii competiției au profitat de trecerea pe lângă Sala O2, care va găzdui competiția de gimnastică, dar și pe aceea de baschet. Iar pentru acest moment au ales câte un campion pentru fiecare din aceste două sporturi.

Fără să fie foarte vizibil pentru publicul larg, momentul a atras destui gură cască în zonă. De altfel, nici nouă, ziariștilor acreditați, nu ne-a fost foarte simplu. După ce am dat ocol arenei, am reușit să o întâlnim pe campioana gimnasticii în zona VIP. Și, firește, că atunci când am strigat-o s-a bucurat să-și vadă compatrioții acolo. Cum nu era permis să fotografiem acolo, am fost nevoiți să mergem în fața arenei.

Nadia a urcat pe o pasarelă amplasată pe acoperișul sălii care în timpul Jocurilor Olimpice poartă numele zonei în care se află, North Greenwich Arena. "A fost o experiență unică. În 2004, am coborât cu flacăra de pe clădirea Nasdaq din Times Square. Nu mi-a fost teamă. N-avea de ce să-mi fie. Bârna e mult mai îngustă decât pasarela pe care am urcat. Doar că aceasta a fost destul de instabilă. Am fost asigurată cu niște hamuri. Eu am cerut să merg fără, însă nu mi s-a permis din motive de securitate", a declarat "Zeița de la Montreal".

Multipla campioană olimpică, mondială și europeană i-a transmis flacăra olimpică baschetbalistului britanic John Amaechi, fost jucător în NBA, actualmente comentator sportiv de televiziune. Ea a sosit la Londra vineri și va rămâne timp de trei săptămâni, în programul său figurînd, desigur, concursul de gimnastică. "Voi merge și la tenis, la înot. Voi încerca să ajung acolo unde participă sportivii noștri".

La Londra, Nadia a purtat flacăra olimpică pentru a treia oară. "Este ceva deosebit. Lumea așteaptă începerea Jocurilor. Sportivii au început să vină", a declarat campioana.


"Echipa feminină de gimnastică are șanse destul de mari. Eu cred că ne putem bate pentru locul 1. Am vorbit și cu Cătălina. Fetele sunt bine pregătite, dar va fi foarte greu"
Nadia Comăneci
Multiplă campioană olimpică la gimnastică


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările