Evadare din Africa de Sud: Când vor sosi în ţară românii care fug de Omicron. Detaliile călătoriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eduard Novak
Eduard Novak

S-a aflat ce se întâmplă cu cetăţenii români care au dorit să se întoarcă acasă, după depistarea unei tulpini care a aruncat gaz peste focul pandemiei. De această situaţie a fost afectată şi echipa de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare, aflată în Africa de Sud.

Lumea fuge de Omicron! La propriu! Mai multe ţări şi-au închis deja graniţele, deşi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a tot repetat că astfel de măsuri sunt tardive, în acest moment.

Dacă nu va împiedica răspândirea tulpinii Omicron, decizia suspendării zborurilor din Africa va avea, totuşi, un efect concret: crearea unui haos total, „specialitatea casei“, la nivel planetar, de când s-a declanşat această pandemie. Iar de acest haos s-au lovit şi românii aflaţi în Africa de Sud. Pentru evacuarea cărora România a trimis un avion Tarom în această ţară. 

Atât ministrul Sporturilor, Eduard Novak, cât şi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, au confirmat că românii vor pleca, în curând, din Africa Sud. Ei vor ajunge în ţară mâine, în jurul orei 15.00.

Ce a spus Sorin Grindeanu?

*Am fost în permanentă legătură cu prim-ministrul, care a gestionat cu domnul Raed Arafat această problemă. Noi am pus la dispoziţie aeronava. În acest moment, a aterizat la Mombasa, unde echipajul va avea nevoie de realimentare şi să se odihnească.

Ce a scris Eduard Novak pe Facebook?

*Aeronava Tarom, care va aduce în ţară echipa campioană la rugby a României, CSM Ştiinţa Baia Mare, a plecat deja spre Africa de Sud şi aterizează azi la Johanesburg, via Mombasa (zbor 4101). 

*Îmbarcarea pasagerilor şi decolarea spre România se vor face mâine, pe traseul Johanesburg – Mombasa (Kenya) – Bucureşti – Baia Mare (zbor 4102). 

*Componenţii echipei CSM Ştiinţa Baia Mare, alături de stafful tehnic, au rămas blocaţi în Africa de Sud, ca urmare a interdicţiilor de călătorie impuse în urma depistării variantei Omicron a coronavirusului. 

*Mulţumesc premierului Nicolae Ciucă, ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, şi ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, pentru implicarea în rezolvarea acestei situaţii şi identificarea cu promptitudine a soluţiei optime de repatriere în siguranţă a sportivilor români.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite