Emma Răducanu face furori la Chicago! Cum s-a calificat în finala turneului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
emma raducanu foto getty

Revelaţia turneului de anul acesta de la Wimbledon, Emma Răducanu s-a calificat, sâmbătă, în ultimul act al turneului de categorie WTA 125 de la Chicago.

Jucătoarea cu origini româneşti va juca în această seară prima sa finală după participarea entuziasmantă de la All England Club. Ea o va întâlni pe daneza Clara Tauson, 18 ani, locul 101 WTA, în finala turneului challenger de la Chicago, învingătoarea urmând să primească un premiu de aproximativ 15.000 de dolari şi 160 de puncte WTA.

Răducanu a impresionat şi la Chicago, adolescenta trecând de sportive mult mai bine clasate în clasamentul mondial, precum Alison Van Uytvanck (58 WYA), pe care a învins-o cu 6-7 (7), 3-6, sau Clara Burel (93 WTA), de care a trecut cu 6-2, 7-5. În semifinale, Emma a eliminat-o, scor 7-6 (3), 4-6, 6-1, pe jucătoarea americană Claire Liu (107 WTA), după un meci de două ore şi 46 de minute.

În urma parcursului de până acum de la acest turneu, Emma Răducanu, aflată acum pe locul 174 WTA, va urca aproximativ 25 de poziţii în clasamentul mondial, însă o eventuală victorie în finală o va propulsa în preajma locului 140 WTA. 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite