Emma Răducanu: 10 lucruri mai puţin cunoscute despre tenismena cu tată român

Emma Răducanu: 10 lucruri mai puţin cunoscute despre tenismena cu tată român

Foto Epa Efe

Emma Răducanu s-a calificat în finala US Open 2021 şi a devenit prima jucătoare de tenis care ajunge în ultimul act al unui turneu de Grand Slam la care a pornit din calificări. Tenismena engleză cu origini româneşti va juca sâmbătă cu o altă adolescentă, Leylah Fernandez.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cine e Emma Răducanu?
 
1. S-a născut pe 13 noiembrie 2002, în Toronto Canada). La vârsta de doi ani părinţii ei, Ian (românul Ioan) şi mama Renne, de origine chineză, s-au mutat în Marea Britanie. Despre ambii se ştie că lucrează în domeniul finanţelor, scrie ziare.com
 
2. Emma a făcut tot felul de sporturi, fiind atrasă îndeosebi de motorsport. De la 5 la 8 ani a făcut karting şi motorcross.
 
3. Emma ştie să vorbească "destul de bine "limba mamei ei, mandarina, şi ştie câteva cuvinte în română. Ea i-a răspuns unui fan în română la US Open: Mulţumesc! Ea a declarat că îşi viztează bunica de la Bucureşti – pe mamaie - şi că iubeşte mâncare de aici.
 
4. Emma şi-a luat examenele la matematică şi la economie cu nota maxima, adică A. A studiat la o şcoală prestigioasă Newstead Wood School din Orpington. Tenisul l-a învăţat în cartier, la Bromley. Tatăl ei este cel care a dus-o la tenis.
Advertisement
 
5. Simona Halep şi Na Li sunt jucătoarele pe care le admiră. Cu Simona a vorbit şi la US Open, dar are şi o poză din copilărie. Despre chinezi, spune că îi admiră pentru tenacitatea lor şi crede că încrederea de sine îi provine de la mama.
 
6. Dacă va câştiga trofeul în această seară, Emma va fi prima britanică ce reuşeşte acest lucru de la Virginia Wade încoace – adică din 1977.
 
7. Va câştiga un premiu impresionant indiferent de deznodământul finalei. 1,25 de milioane de dolari dacă pierde, 2,5 milioane dacă se va impune. Însă popularitatea ei uriaşă oricum îi va aduce beneficii majore în termeni de sponsori.
 
8. Este prima jucătoare venită din calificări care ajunge până în finala unui turneu de Grand Slam. Finala va fi a 10-a ei partidă – trei în calificări, plus 7 pe tabloul principal.
 
9. Chiar dacă a jucat cu trei meciuri mai mult ca adversara ei, Emma Răducanu a stat mai puţin pe teren. Asta pentru că victoriile ei au fost scurte, toate în două seturi.
 
10. În clasamentul WTA, ea va ocupa locul 23 de luni, dacă se va impune în această seară. Dacă va pierde, va fi pe 32. Cât despre Leylah, ea va fi pe 19 sau pe 27, în funcţie de deznodământ.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările