E oficial: Barcelona l-a dat afară pe Setién! Noul antrenor e deja în oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au trecut patru zile de la înfrângerea şocantă cu Bayern, 2-8, în sferturile Ligii Campionilor, dar Barcelona e în continuare în stare de şoc.

UPDATE - La scurt timp după demiterea lui Setién a şi apărut confirmarea numirii lui Ronald Koeman în funcţia de antrenor principal al Barcelonei!

---------------------------

ŞTIREA INIŢIALĂ

Şi curg veştile privind schimbările care se pregătesc. Inevitabil, va exista o remaniere masivă a lotului pentru că această stagiune, prima fără trofeu după 12 ani, a fost un eşec de proporţii. 

Primul pas a fost înlocuirea antrenorului Quique Setién (61 de ani). Aici, nu mai există dubii, anunţul fiind făcut, astăzi, de către preşedintele Josep Bartomeu. Speculaţiile se fac acum doar în privinţa celui care îi va lua locul lui Setién pe bancă. Iniţial, s-a vorbit despre Xavi, actualmente antrenor la Al-Sadd Doha (Qatar), însă fostul star al catalanilor a dezvăluit că nu l-a contactat nimeni din conducerea clubului. Această declaraţie coroborată cu o informaţie furnizată de presa spaniolă a oferit un indiciu privind noul antrenor al catalanilor. 

Concret, „Mundo Deportivo“ a scris că, duminică, ar fi sosit la Barcelona Ronald Koeman (57 de ani), tocmai pentru a finaliza negocierile cu preşedintele Bartomeu pentru preluarea echipei.

Koeman e, în acest moment, selecţionerul Olandei, post pe care îl ocupă din 2018, însă va încerca să-şi rezilieze înţelegerea cu federaţia de la Amsterdam, pentru a semna un contract pe doi ani cu Barcelona. Koeman, fost mijlocaş / fundaş de meserie, are avantajul că e un om de al casei la Barcelona, unde a jucat, între 1989 şi 1995. În această perioadă, a contribuit la câştigarea a zece trofee, printre care patru titluri şi o Cupă a Campionilor Europeni.

Cruyff a marcat istoria clubului

Dacă numirea lui Koeman se va concretiza, Barcelona va reintra sub comanda unui antrenor olandez, după 12 ani. Ultimul batav de pe banca formaţiei catalane a fost Frank Rijkaard, cel care a ocupat funcţia de principal, între iunie 2003 - iunie 2008. Şi a avut rezultate foarte bune, cu cinci trofee:

*2 titluri în La Liga

*Liga Campionilor

*2 Supercupe ale Spaniei

De altfel, între Barcelona şi şcoala olandeză de antrenori există o legătură strânsă. Una care a fost marcată puternic de perioada Johan Cruyff, între 1988 şi 1996, care a adus 11 trofee în vitrina clubului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite