Djokovici, prilej de contre între vaccinaţi şi nevaccinaţi: Cum vede fiecare tabără situaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Djokovici

Liderul mondial al tenisului masculin s-a dus în Australia pentru o competiţie sportivă, care a fost trecută complet în plan secund şi care, în acest moment, pare că nu mai intersează pe nimeni.

Cazul Djokovici a scos, încă o dată, tot ce era mai rău din oameni! Pentru că, parcurgând reacţiile din mediul online, pur şi simplu, te îngrozeşti. Şi îţi dai seama că extremismul, fie că vorbim despre vaccinare sau orice altceva, nu poate aduce nimic bun.

Dincolo de reacţiile şocante exprimate pe reţelele de socializare, cazul Djokovici a scindat şi lumea tenisului. Doar că aici discursul celor implicaţi e, totuşi, unul elegant. 

În ultimele ore, cele mai răspândite reacţii au fost din partea lui Rafael Nadal (6 ATP) şi Tennys Sandgren (96 ATP). Pentru că primul s-a vaccinat, a susţinut mereu campania de imunizare împotriva formelor grave ale COVID-ului, în timp ce americanul Sandgren va rata Australian Open 2022 (17-30 ianuarie) tocmai pentru că e nevaccinat.

rafael nadal foto epa efe

Ce a spus Rafael Nadal?

*Nimeni n-are de câştigat în această poveste. Şi eu nu pot avea o opinie clară, fiindcă nu ştiu toate detaliile. Cert e că înţeleg frustrarea oamenilor din Australia. Au trecut prin perioade foarte grele, cu lockdown-uri repetate. Unii dintre ei n-au putut reveni acasă tocmai din cauza restricţiilor.

*Eu am încredere în specialiştii din medicină, iar dacă ei spun că trebuie să ne vaccinăm, atunci ne vaccinăm. Acesta e punctul meu de vedere.

*Am avut COVID şi am fost vaccinat de două ori. Dacă te vaccinezi, n-ai nicio problemă să intri şi să joci în Australia. Lumea a suferit destul pentru că nu s-au urmat regulile.

*Nu oblig pe nimeni să se vaccineze. Fiecare să facă ce simte că e bine pentru el. Dar există anumite reguli. Dacă nu vrei să te vaccinezi, ai putea avea probleme. Mulţi oameni au murit în ultimii doi ani şi, în opinia mea, vaccinul e singura soluţie pentru a stopa pandemia. Asta spun specialiştii, iar eu nu pot avea o altă părere.

*Cred că, dacă Djokovic ar fi vrut să joace aici, ar fi putut să o facă fără probleme. A mers pe alt drum, a luat alte decizii. Toată lumea e liberă să decidă pentru sine, dar apoi există câteva consecinţe, nu?

*Sigur, nu-mi place situaţia asta. Îmi pare rău pentru el. Dar, pe de altă parte, ştia condiţiile de multe luni. A luat altă decizie.

Sandgren

Ce a spus Tennys Sandgren?

*Scriu doar pentru a clarifica ce se întâmplă. Aşadar, două consilii medicale i-au acordat lui Novak o scutire de la vaccinare, dar politicienii opresc totul. Australia nu merită să fie organizatorul Grand Slam-ului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite