Djokovici nu era singur: Câţi nevaccinaţi au fost acceptaţi la Australian Open şi ce avantaje vor avea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Djokovici

Tabloul primului Grand Slam din 2022 a fost afectat de absenţele celor care au refuzat vaccinarea. Unii însă au reuşit să dribleze această condiţie impusă de organizatori.

Directorul Australian Open, Craig Tiley, a explicat că nu vor fi dezvăluite motivele în baza cărora Novak Djokovici, dar şi alţi patru aplicanţi, au primit scutire medicală de la vaccinare. 

„E o chestiune intimă“, a explicat Tiley. Totuşi, acesta l-a îndemnat pe liderul mondial să lămurească subiectul. „L-aş sfătui pe Djokovici să abordeze subiectul în cadrul unei conferinţe“, a afirmat Tiley. 

În ciuda acestei recomandări, e puţin probabil ca liderul ATP să dea explicaţii în faţa presei. „Eu am propria opinie, dar nu voi dezvălui dacă sunt sau nu vaccinat. E o chestie personală. Mi se pare deplasat să întrebi asta! Prea mulţi oameni îşi iau această libertate, de a întreba dacă te-ai vaccinat. Apoi te judecă! Orice ai răspunde, da, nu, poate, mă gândesc, vor profita“, a spus Nole, în luna octombrie.

Oricum, scutirea primită de Djokovici din partea organizatorilor Australian Open nu i-a folosit la nimic. Pentru că, miercuri seară, după ce a fost reţinut 9 ore pe aeroportul de la Melbourne, sârbul a fost trimis acasă, după cum Adevărul a scris aici.

26 de oameni au cerut scutire medicală de la vaccinare pentru Australian Open 2022. Doar cinci au şi primit derogarea. Unul dintre ei era Novak Djokovici.  

Ce se obţine prin scutirea de la vaccinare

*Va fi evitată carantina de două săptămâni, în cameră de hotel, la sosirea în Australia. 

*Va fi nevoie doar de un test PCR, efectuat după aterizarea la Melbourne. Apoi, persoana respectivă trebuie să stea în izolare, câteva ore, până va primi rezultatul.

CITEŞTE ŞI:

Djokovici, prima imagine din captivitate: Gestul sârbului din fereastra hotelului VIDEO

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite