„Dictatorul“ Djokovici: Cum a scăpat de vaccinarea obligatorie, impunându-şi punctul de vedere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Djokovici

Novak Djokovici va juca la Australian Open (17-30 ianuarie) după ce, din motive medicale, autorităţile i-au acordat o derogare care îi va permite să ajungă, la Melbourne, fără să fi fost injectat cu vreun ser împotriva COVID-19.

Victorie mare pentru Novak Djokovici (34 de ani, 1 ATP) chiar înainte de a fi disputat vreo partidă în 2022! Pentru că liderul mondial tocmai a obţinut dreptul de a-şi apăra trofeul la Australian Open.

Şi Djokovici şi-a impus punctul de vedere: a refuzat vaccinarea obligatorie şi va sosi, la Melbourne, pe baza unei scutiri medicale pe care a primit-o din partea autorităţilor statului Victoria. „Djokovici a aplicat pentru o scutire medicală, care a fost acordată în urma unui proces riguros de analiză, care a implicat două grupuri separate şi independente, formate din experţi medicali. Cererea a fost analizată şi de o comisie medicală independentă a Departamentului de Sănătate din statul Victoria. Comisia a fost formată din imunologi, medici specializaţi în boli infecţioase şi experţi în medicină generală. Procesul a inclus transmiterea informaţiilor personale, cu asigurarea confidenţialităţii pentru aplicanţi. Directorul turneului Australian Open, Craig Tiley, a transmis că jucătorii, fanii şi staffurile trebuie să fie vaccinaţi complet, cu excepţia situaţiei în care există un motiv concret pentru care o derogare ar trebui acordată“, a fost un comunicat publicat pe site-ul oficial de la Australian Open.

Fără Nole, ar fi fost un dezastru

În ciuda explicaţiilor oferite de organizatori, e clar că Djokovici a beneficiat de această scutire, nu pentru că nu putea să se vaccineze, ci pentru că n-a vrut să facă acest lucru. De altfel, jurnaliştii de la „Marca“ au notat că, la prima vedere, liderul mondial nu se încadrează în nicio categorie pentru o scutire medicală de la vaccinare:

*Istorie de anafilaxie faţă de o componentă a vaccinurilor aprobate.

*Efecte adverse grave după vaccinarea cu o primă doză, care au condus la spitalizare sau incapacitate semnificativă.

*Afecţiune medicală acută.

*Boală cardiacă inflamatorie în ultimele şase luni.

Aşadar, se pune întrebarea de ce a primit Djokovici această scutire? Iar răspunsul e simplu: banii vorbesc! 

Federer

Organizatorii Australian Open se confruntă deja cu o lungă listă a absenţelor la ediţia din acest an. Lipsesc nume „grele“ precum Roger Federer - foto (16 ATP), Dominic Thiem (15 ATP), Stan Wawrinka (82 ATP), Serena Williams (41 WTA), Bianca Andreescu (46 WTA), Jennifer Brady (25 WTA) sau Karolina Pliskova (4 WTA). În plus, rămâne de văzut dacă Rafael Nadal (6 ATP), cu mari probleme medicale şi infectat, recent, cu SARS-CoV-2, va fi apt pentru primul Grand Slam al anului. 

Dacă o eventuală absenţă a lui Djokovici, deţinătorul trofeului la Australian Open, s-ar fi adăugat la această situaţie, iar asta din cauza vaccinării, organizatorii s-ar fi confruntat cu un dezastru. Atât din punct de vedere financiar, pentru că ar fi scăzut interesul pentru turneu, cât şi mediatic, în condiţiile în care excluderea sârbului din motive extrasportive ar fi stârnit reacţii virulente.

Aşa însă, cu Djokovici primit în Australia, toată lumea are de câştigat. Din toate punctele de vedere. Iar eventualele discuţii privind o aşa-zisă „dictatură medicală“, care ar fi avut loc, inevitabil, dacă Nole era exclus, s-au încheiat înainte de a începe.

CITEŞTE ŞI:

Djokovici, scârbit de ce a ajuns lumea: Discurs acid al sârbului despre vaccinare

Vaccinarea obligatorie, desfiinţată de tatăl lui Djokovici: Ce sfat i-a dat fiului său

23 iunie 2020 e data la care s-a anunţat că Novak Djokovici are COVID-19. Sârbul a trecut prin boală, fără nicio problemă majoră.  
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite