Vaccinarea obligatorie, condamnată şi refuzată: Doi sportivi ratează Australian Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pierre-Hugues Herbert
Pierre-Hugues Herbert

În ziua în care Novak Djokovici (Serbia, 34 de ani, 1 ATP) şi-a impus punctul de vedere şi a reuşit să „dribleze“ o condiţie necesară unei deplasări, la Melbourne, s-a aflat că alţi jucători au fost trataţi foarte diferit de organizatori.

Dacă Novak Djokovici a scăpat de vaccinarea obligatorie, datorită statului său de jucător emblematic, nu la fel de norocoşi au fost alţi doi sportivi. 

Potrivit Tennis Majors, la Australian Open 2022 nu vor evolua Pierre-Hugues Herbert (8 ATP la dublu) şi Olivia Gadecki (238 WTA) fix pentru că nu s-au vaccinat. 

„Eu nu sunt vaccinat şi o călătorie în Australia n-a fost o opţiune pentru mine. De când am luat decizia de a nu mă vaccina, a devenit clar că nu pot merge în multe locuri. Cu siguranţă, e o decizie care a complicat lucrurile. Şi nu vorbim doar despre Australia. Astăzi, nu mă pot duce nici în Statele Unite, în Austria... E un subiect complex. Pe de altă parte, decizia de a nu mă vaccina e una personală“, a spus Herbert (30 de ani) pentru „L'Equipe“. Acesta are cinci trofee de Grand Slam la dublu, inclusiv un titlu luat la Australian Open 2019, alături de Nicholas Mahut. 

Partenerul lui Herbert a fost de partea colegului său, respectând decizia sa de a refuza vaccinarea obligatorie.

„Nu vrea să se vaccineze, cel puţin nu acum, şi şi-a cântărit decizia. E conştient că ea va complica serios acest sezon pentru el. Deja rămâne de văzut dacă va ajunge la Indian Wells, la Miami. Eu nu sunt de acord cu cei care te judecă şi spun că e bine sau e rău ce faci. Eu respect decizia luată de Herbert. Eu n-am luat aceeaşi decizie şi m-am vaccinat destul de devreme. Dar îl înţeleg, în totalitate. E o decizie strict personală“, a spus Nicholas Mahut tot pentru „L'Equipe“. 

Talentată, dar nevaccinată

De la Australian Open 2022 va lipsi şi o jucătoare extrem de talentată, Olivia Gadecki (238 WTA). În vârstă de 19 ani, Gadecki, o sportivă australiană de la care sunt mari aşteptări, refuză, de asemenea, vaccinarea. Cum această condiţie e obligatorie pentru cei care vor să fie implicaţi în Australian Open 2022, Gadecki va rata primul Grand Slam al anului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite