Djokovici, lecţie de devotament pentru românce: Dezvăluirea fostului antrenor al sârbului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Novak Djokovici, mândru să joace pentru ţara sa
Novak Djokovici, mândru să joace pentru ţara sa

Dacă româncele au tot evitat echipa României, la ultimele acţiuni, în schimb, în alte părţi, e o mândrie pentru sportivi să evolueze în competiţiile în care îşi pot reprezenta ţara.

Cel mai bun exemplu, în acest sens, e disperarea cu care Novak Djokovici (34 de ani, 1 ATP) a ţinut să fie prezent la ultima ediţie a Jocurilor Olimpice. Decizia lui Nole a cauzat, ulterior, plecarea antrenorului Marian Vajda din stafful liderului mondial!

„Novak a rămas fără energie la US Open 2021, după ce a pierdut-o, aproape pe toată, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. N-am fost în favoarea participării lui la acest eveniment, termenele erau foarte scurte, nu prea avea timp să se pregătescă, iar efortul fizic şi mental era prea mare. Am înţeles că obiectivul lui era, desigur, să ofere Serbiei o medalie de aur“, a spus Vajda, potrivit Eurosport. 

Într-adevăr, anul trecut, Djokovici a evoluat la Jocurile Olimpice, unde a avansat până în semifinale. Apoi însă, a pierdut, mai întâi, în această fază, cu Zverev (Germania, 3 ATP), iar apoi în finala mică, în duelul cu Carreno-Busta (Spania, 19 ATP). Astfel, Nole şi-a ratat obiectivul de a cuceri o medalie pentru ţara sa, la JO 2020 (evenimentul şi-a păstrat numele, în mod simbolic, deşi s-a desfăşurat în 2021). 

De-a lungul anilor, Djokovici a câştigat o medalie de bronz pentru Serbia, în proba de simplu, la JO 2008, la Beijing.

Nimeni nu l-ar fi putut împiedica pe Nole să joace la Jocurile Olimpice. Eu cred că singura lui greşeală a fost că a jucat atât la simplu, cât şi la dublu mixt. Goran Ivanisevici antrenor  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite