Dinamo, în sfera penalului: Acuze tot mai grave după prima retrogradare din istoria clubului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steliano Filip, pe lista jucătorilor care vor părăsi Dinamo după retrogradare
Steliano Filip, pe lista jucătorilor care vor părăsi Dinamo după retrogradare

La patru zile după o retrogradare istorică, planurile concrete legate de viitorul echipei sunt, deocamdată, inexistente. Se aruncă, în schimb, acuze tot mai grele şi, treptat, discuţia intră în sfera penalului.

Dinamo a fost, în ultimele sezoane, în „moarte clinică“. Acum, când a fost deconectată de la aparate, s-a iscat un adevărat război al declaraţiilor printre cei care au stat în jurul „pacientului“. 

Cele mai grave afirmaţii au fost făcute de Florin Prunea, care a spus că grupul de investitori spanioli de carton, în frunte cu Pablo Cortacero, a fost plantat la Dinamo cu scopul precis de a declanşa operaţiunea de distrugere din interior. „Dacă exisă autorităţi ale statului ar trebui să se lase cu <<zdrăngănele>>“, a afirmat fostul portar. Iar dacă Prunea a vorbit din postura unui om din afara clubului, în schimb, administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanu (foto), a aprobat spusele lui Prunea în calitate de oficial! Ceea ce dă altă greutate acestor acuze!

Zavaleanu

„Managementul spaniol a fost dezastruos. A contribuit la intrarea în insolvenţă. Vorbim despre domnul Cortacero. Îl bănuiesc de o crasă incompetenţă şi de o lipsă de raportare la realitate. Planurile lui n-au fost susţinute de nimic palpabil. La oamenii din jurul echipei, cel mai mic salariu era de 5.000 de euro. 35.000 de euro era cel mai mare salariu. La conducători, salariile erau de 10-12.000 de euro. Au fost nişte chestii rupte de realitate! S-au făcut datorii de 7 milioane de euro în câteva luni. Dacă nu s-ar fi făcut aceste datorii, Dinamo n-ar fi intrat în insolvenţă“, a explicat Zăvăleanu, la Digi Sport.

Muresan

Mureşan şi jucătorii, arătaţi cu degetul

Problema e că, în ciuda dezastrului pe care l-au lăsat în urma lor, Pablo Cortacero şi ceilalţi spanioli nu mai pot fi traşi la răspundere, în niciun fel. Acţiunile lor au şi fost preluate deja de firma Lotus, cu Daniel Şerdean în frunte.

Dacă ibericii sunt istorie şi, oricum, n-au fost implicaţi în viaţa clubului în sezonul recent încheiat, în care Dinamo a retrogradat, în schimb, administratorul special, Iuliu Mureşan (foto), plus jucătorii şi-au trecut în CV căderea istorică a echipei în „B“. Fostul stelist, Helmuth Duckadam, consideră că atât Mureşan, cât şi unii dintre fotbalişti, mai precis cei aflaţi pe picior de plecare, au fost dezinteresaţi de salvarea lui Dinamo!

„Văd că acum sărim pe Eşanu, pe Uhrin, dar nimeni nu spune că domnul Mureşan nu s-a prezentat la primul meci de baraj. Dinamo n-a mai avut conducere! Dinamo a avut o conducere de amatori din punctul meu de vedere. Mureşan l-a dat afară pe Rednic cu tot lotul. Am nişte dubii şi la jucători. Se pare că o parte dintre ei au în contract clauze prin care devin liberi, dacă echipa retrogradează. Cât au mai pus ei suflet? Or mai fi vrut să rămână toţi la Dinamo? Echipa asta a fost ţinută în viaţă de federaţie, de fani. Tot respectul pentru suporterii dinamovişti. Dar nu se putea continua aşa la nesfârşit. Tot trebuia să se spargă buba“, a afirmat Duckadam.

 Antrenor Flavius Stoican team manager Florin Raducioiu prezentare oficiala Dinamo 5 ianuarie 2021 FOTO Inquam Photos / George Calin

Nici fanii acţionari nu scapă de critici

În acest război al declaraţiilor, vizat a fost şi grupul de suporteri-acţionari, „Doar Dinamo Bucureşti“. Administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanu, a spus că cei de la DDB s-au grăbit cu îndepărtarea lui Flavius Stoican (foto), adus în iarnă, în locul lui Mircea Rednic. Asta în ciuda faptului că Stoican (45 de ani) a avut un bilanţ groaznic în „Ştefan cel Mare“: 8 meciuri, 1 victorie, 2 remize, 5 înfrângeri, golaveraj: 8-19! Prin comparaţie, succesorul lui Stoican, cehul Duşan Uhrin jr (54 de ani) a înregistrat 4 victorii, 3 remize şi 4 înfrângeri în 11 meciuri.

„N-am fost de acord cu îndepărtarea lui Stoican, nu cred că era momentul. Eu consider că acesta ar fi putut să motiveze echipa pentru meciurile de baraj, avea această capacitate. Mai mult, cred că acesta ar fi putut strânge puncte şi să evite barajul. Trecuseră meciurile dificile, în jurul lui echipa se strânsese ca o familie, exact de ce aveam nevoie. Uneori, trebuie să treci peste preferinţele oamenilor şi să iei decizii pur manageriale“, a spus Zăvăleanu pentru Playsport.

CS Dinamo, nicio implicare în planul de salvare

În ultimele zile, s-a tot vorbit despre implicarea Clubului Sportiv Dinamo, administrat de Ministerul de Interne, în viaţa echipei de fotbal. Ionel Dănciulescu a explicat, la Digi Sport, că această variantă e exclusă: „Nu va exista nicio fuziune între FC Dinamo şi CS Dinamo. În plus, cei de la Clubul Sportiv nu sunt interesaţi de Liga I, n-au nici organizarea necesară, dar nici n-au astfel de planuri“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite