Debandada australiană revoltă şeful Federaţiei de Tenis: „Sunt şocat de ce i se întâmplă lui Djokovici!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Djokovici

După patru zile de tăcere şi de informaţii apărute „pe surse“, în premieră, un oficial de la Tennis Australia a ieşit în public şi a vorbit despre un fiasco internaţional, cauzat de gafe birocratice.

În primul său interviu, de când a izbucnit acest scandal, preşedintele Federaţiei Australiene de Tenis, Craig Tiley, a spus că, din ce ştia el, Statul Victoria, unde se află oraşul Melbourne, urma să aibă ultimul cuvânt privind intrarea lui Novak Djokovici în ţară. Mai mult, în dialogul pe care l-a avut cu reporterii de la „The Age“ şi „Sydney Morning Herald“, Tiley s-a plâns că forul condus de el a fost victima unui conflict, care există între Guvernul statal şi cel federal.

Tiley a insistat că, din dorinţa de a fi evitat un fiasco precum cel în cazul lui Djokovici, le-a tot cerut autorităţilor federale să analizeze din timp scutirile medicale primite de jucători de la vaccinare.  „Au refuzat. Le-am spus că avem nevoie de ajutor pentru a fi siguri că facem ce trebuie. Dacă ne-ar fi acceptat solicitarea, am fi fost într-o situaţie foarte diferită, astăzi“, a afirmat Tiley (foto).

Tiley

Şeful de la Tennis Australia e, la rândul său, sub o presiune uriaşă pentru că, la finalul lunii noiembrie, Ministerul Sănătăţii din partea Guvernului Federal, Greg Hunt, i-a trimis o scrisoare în care a precizat, clar: scutirile medicale de la vaccinare nu se pot acorda în baza unei treceri recente prin boală!

În ciuda informării primite din partea Ministerului Sănătăţii, Tiley a spus că era convins că jucătorii nevaccinaţi, dar cu scutiri medicale, vor putea intra în Australia, fără carantină, în baza unei decizii luate de comisiile medicale din cadrul Statului Victoria. 

Această convingere a lui Tiley a fost susţinută de o altă scrisoare pe care a primit-o, în luna noiembrie, tot din partea Ministerului Sănătăţii al Guvernului Federal: „Scutirile de la vaccniare sunt acordate de Guvernul Statal“.

Pe lângă această scrisoare, şeful Comisiei Medicale a Statului Victoria, Brett Sutton, a spus că „o trecere recentă prin boală e suficientă pentru o scutire de la intrarea în carantină, la sosirea în Australia“, după cum „Adevărul“ a arătat aici.

„Noi am fost prins, în permanenţă, în mijlocul unui conflict între Guvernul Federal şi cel Statal. Noi am crezut că Guvernul Statal, nu cel Federal, va aproba scutirile de la vaccinare“, a spus Craig Tiley. 

În susţinerea acestei idei, Tiley a subliniat faptul că, până la sosirea lui Djokovici la Melbourne, doi participanţi la Australian Open au intrat în acest oraş nevaccinaţi, trecând, fără probleme, de controlul paşapoartelor, la aeroport, având o scutire medicală, la fel ca Nole! Aceste două persoane au fost căutate, ulterior, prin Melbourne, după ce a izbucnit cazul Djokovici, şi au fost scoase deja din Australia!

Craig Tiley, care e şi directorul turneului Australian Open, a rămas cu gura căscată, după ce a aflat că liderul ATP nu e lăsat în ţară.

„A fost un şoc! Îmi doresc să-l văd jucând în Australian Open“, a declarat Tiley pentru Nine News.

Când a fost întrebat cum comentează faptul că, în două rânduri, Guvernul Federal a notificat Federaţia de Tenis că scutirile medicale nu pot fi acordate în baza unei îmbolnăviri recente, Tiley s-a apărat: „Acesta a fost doar un moment, în această poveste. Totul s-a schimbat înainte şi totul s-a schimbat după acest moment. Dacă vrem să ne cramponăm de aceste notificări, atunci pot invoca şi eu nişte notificări primite acum cinci ani. Care astăzi nu mai sunt valabile“.

CITEŞTE ŞI:

Australia fierbe: „Djokovici a fost tras în piept!“. Ce şanse îi dau jurnaliştii locali

Djokovici, în hotelul ororilor: Cum arată viaţa în locul unde a fost închis jucătorul numărul 1 al lumii

Djokovici, susţinut de o legendă vie a tenisului: „Mă bucur că se luptă. Arată lumii cine e cu adevărat“

Cazul Djokovici, explicat ca la carte: Cine i-a dat scutire, de ce Australia e în culpă şi ce problemă are Nole

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite