Cum arată mâna pilotului Romain Grosjean la un an de la terifiantul accident suferit la Sakhir  FOTO

Cum arată mâna pilotului Romain Grosjean la un an de la terifiantul accident suferit la Sakhir  FOTO

La un an de la acel accident care a şocat lumea sportului cu motor, Romain Grosejan a discutat cu fostul pilot de F1 Nico Rosberg  Foto: Arhivă

La 29 noiembrie 2020, pilotul francez Romain Grosjean suferea un accident înfiorător pe Bahrain International Circuit de la Sakhir, din care a scăpat miraculos.

Ştiri pe aceeaşi temă

În turul I al cursei din antepenultima etapă a sezonului 2020 al Campionatului Mondial de Formula 1, monopostul Haas condus de Grosjean a lovit bariera de protecţie de pe marginea pistei cu o viteză de 221 kilometri/oră şi a fost supus unei forţe de peste 50G. 

Maşina a lovit frontal bariera de protecţie şi s-a rupt în două bucăţi. Partea cu cockpitul pilotului a trecut de bariera metalică şi a fost cuprinsă de o vâlvătaie. După 27 de secunde parcă fără sfârşit, el a reuşit să iasă din epava în flăcări, suferind doar arsuri la mâini.
 
În ciuda acestui accident grav care i-a schimbat viaţa, pilotul francez, care ulterior a părăsit Formula 1 şi a trecut în IndyCar, duce o viaţă normală, fără însă a-şi neglija mâna stângă, arsă serios în accident, cu exerciţii zilnice de recuperare. 

La un an de la acel accident care a şocat lumea sportului cu motor, Romain Grosejan a discutat cu fostul pilot de F1 Nico Rosberg, care are un canal YouTube. În conversaţia relaxată, care a durat aproape o oră, ei au trecut în revistă câteva momente din cariera lui Grosjean, perioada petrecută la Renault, relaţia cu Fernando Alonso şi, mai ales, accidentul de pe circuitul din Bahrain, informează mundodeportivo.es. 

 
La un moment dat, fostul pilot german l-a întrebat pe Grosjean despre mâna lui, la care Romain Grosjean a reacţionat arătând ambele mâini. "Dreapta e bună, stânga, ceva mai puţin bună", a recunoscut sportivul francez, în vârstă de 35 de ani. 
 
 
În urmă cu câteva săptămâni, Grosjean a postat pe Twitter o fotografie a mâinii sale bandajate după o intervenţie în care i s-a grefat piele nouă pentru refacere.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările