CTP, moment rar: A „tremurat“ pentru Jaqueline Cristian! Românca a spulberat-o pe Ostapenko

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CTP

Reputatul comentator e obişnuit să vorbească despre tenis, aproape exclusiv când joacă Simona Halep în turneele mari, precum Grand cele de Grand Slam. Miercuri seară însă, a stat conectat la o competiţia mai mică, cea de la Sankt Petersburg, entuziasmat de ce a făcut o altă româncă.

România a abordat turneul de la Sankt Petersburg cu două jucătoare în proba de simplu, Ana Bogdan (99 WTA) şi cu Jaqueline Cristian (160 WTA). Dacă prima a fost eliminată după primul meci, după cum „Adevărul“ a scris aici, în schimb, Cristian şi-a continuat parcursul şi acum e în sferturi, la două victorii de o prezenţă în ultimul act!

Iar asta după ce, miercuri seară, în ultimul meci din optimi, a obţinut o victorie impresionantă, cu Jelena Ostapenko (53 WTA), scor 6-3, 7-6. Chiar dacă Ostapenko e departe de perioada ei de glorie, când câştiga French Open 2017 în faţa Simonei Halep, şi are cinci înfrângeri în ultimele ei opt partide, totuşi, rezultatul lui Cristian (foto, jos) rămâne unul bun, dătător de speranţe. 

Cristian

Mâine, în sferturi, Jaquline Cristian îşi poate continua parcursul impresionant în Rusia, după un alt meci mare pentru ea, cel cu Svetlana Kuznetsova (39 WTA). 

Până atunci, Cristian a fost remarcată de Cristian Tudor Popescu printr-o postare pe Facebook, după ce românca a învins-o pe Jelena Ostapenko.

Ce a scris Cristian Tudor Popescu pe Facebook?

*De mult n-am mai tremurat aşa! De la victoria asupra Veronikăi Kudermetova, din februarie 2020, în Fed Cup, meci în care a arătat o hotărâre şi un «killer instinct» pe care n-aveam cum să le uit, privesc atent ce face Jaqueline Cristian. Şi face! 

*Ajunsă pe tabloul principal la WTA 500 Sankt Petersburg, pătrunde în sferturile de finală învingând-o prin determinare, curaj şi forţă de joc pe capul de serie nr. 6, campioana de la Roland Garros, bombardiera Jelena Ostapenko! A fost o încleştare de o tensiune greu suportabilă, în care letona a respins 4 mingi de meci (o dată muşcând cu reverul 1 milimetru din linia de fund!) până când Jackie a plesnit un retur la linie cu dreapta inversă! – 11- 9 în tie-break! 

*Antrenată de Andrei Cociaşu, Jaqueline a atins un nivel de încredere în sine care poate face din acest turneu «detonatorul» viitorului ei în tenis. Atenţie la Jaqueline Cristian, după părerea mea cea mai înzestrată pentru mare performanţă dintre tinerele jucătoare ale României!

CITEŞTE ŞI:

Jaqueline Cristian, moment magic: Va atinge cea mai bună clasare din cariera ei de până acum

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite