CTP, editorial acid despre ministrul Eduard Novak: „I-aş mai pune o singură întrebare...“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CTP

Absenţa ministrului Sportului de la aeroport, la revenirea lotului de canotaj în ţară, după cel mai bun rezultat obţinut din istoria Europenelor, l-a indignat şi pe Cristian Tudor Popescu.

Eduard Novak (46 de ani) a fost un sportiv paralimpic formidabil, care şi-a făcut datoria pentru România, cucerind singura medalie de aur din istoria ţării la Jocurile Paralimpice. În dreptul României mai apar trei medalii de argint – cucerite toate de Eduard Novak – plus două medalii de de bronz, câştigate de Alex Bologa.

Pe cât de bun a fost Eduard Novak, ca sportiv paralimpic, pe atât de mult a gafat, din păcate, ca ministru al Sporturilor din partea UDMR. Inclusiv acum, la revenirea lotului de canotaj în ţară, după nişte Europene reuşite, cu opt medalii câştigate, Novak a „reuşit“ să creeze o situaţie neplăcută prin absenţa sa de la aerport. Apoi, a şi pus gaz pe foc prin declaraţiile sale despre absenţa sa, după cum Adevărul a scris aici.

Explicaţiile ministrului nu l-au convins nici pe Cristian Tudor Popescu. Care, într-un text de opinie tăios, l-a criticat pe Eduard Novak în rubrica sa săptămânală din „Gazeta Sporturilor“. Adevărul vă oferă câteva fragmente din editorialul semnat de CTP, cu precizarea că varianta integrală poate fi citită aici.

Ce a scris Cristian Tudor Popescu?

*Nu i-a trimis Federaţia de Canotaj o invitaţie? Aşa, şi? Ce se petrecea pe aeroport era un party privat, exclusivist, unde nu se intră altfel? Dacă îi urmăreşti „cu emoţie, mândrie şi interes” pe canotori, şi ai vrea să-i vezi, ce te opreşte să te informezi ca orice suporter (sau nu ca orice suporter, că ai consilieri) când se întorc, şi să vii fără să te cheme nimeni?

*Există un singur răspuns: aroganţa (nu vreau să-l iau în considerare pe al doilea, mai grav, care ar ţine de refuzul demnitarului român Novak de a rosti măcar prima strofă din imnul care s-a intonat de 5 ori – or fi fost prea multe? – la München, când România a câştigat aurul). Ministrul Novak îmi aminteşte, astfel, de gestul preşedintelui Iohannis de a-şi arunca pardesiul pe capota maşinii oficiale pentru că nu i-l lua niciun servitor din mână. 

*I-aş mai pune o singură întrebare dlui Novak: a primit vreo invitaţie din partea vreunei federaţii a sportului românesc sau din partea sportivilor români să fie ministrul Sportului?

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite