Copiii români au ajuns vedete în presa internaţională: Ce s-a scris despre atmosfera de la meci

Copiii români au ajuns vedete în presa internaţională: Ce s-a scris despre atmosfera de la meci

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

În prima repriză, crainicul „Arenei Naţionale“ a făcut un anunţ care a trimis partida România – Norvegia direct în istorie: 29.854 de spectatori la meci!

Confruntarea de marţi seară a stabilit un record de asistenţă pentru o întâlnire la care au avut acees doar cei mici. Iar acest aspect, dar şi faptul că atmosfera a fost de-a dreptul electrizantă au făcut ca presa internaţională să scrie pe larg despre prezenţa tinerilor suporteri pe „Arena Naţională“. Digi Sport a redat două dintre textele apărute în presa mondială.
 
*Marca: Ca urmare a scandărilor fanilor de la meciurile cu Spania şi Malta, României nu i s-a permis să joace cu spectatori în tribune, la partida cu Norvegia. Totuşi, Federaţia Română de Fotbal a putut chema la meciul cu Norvegia 30.000 de copii, care au animat stadionul de la Bucureşti. Mai mult, acesta a fost chiar un nou record mondial. Pentru că trebuie ca aceşti micuţi să fie supravegheaţi, a fost şi câte un adult la fiecare grup de 10 copii, pentru a avea grijă de ei şi pentru a-i îndruma. UEFA consideră că astfel de sancţiuni nu trebuie să-i afecteze pe copiii de maximum 14 ani, aşa că li s-a permis accesul pe stadion. Prima dată când s-a întâmplat aşa ceva a fost la un meci din Liga Europa, între Partizan Belgrad şi AZ Alkmaar. Atunci au fost pe stadion 20.000 de persoane.
 
*Onefootball: Arena Naţională din Bucureşti a primit vizita a 30.000 de copii în această seară. Această atmosferă specială a fost posibilă ca urmare a sancţiunii pe care România a primit-o. Chiar dacă suporteriii români au fost rasişti la meciurile cu Spania şi Malta, UEFA le-a permis să aducă un număr impresionant de copii la stadion. Acesta e un nou record mondial.
 
CITEŞTE ŞI:  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: