Ce şanse are România să mai ajungă la turneul final al CM 2022 după eşecul din Germania. Toate calculele din grupă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
chiriches

Echipa naţională de fotbal a ţării noastre a fost învinsă, la Hamburg, scor 2-1, de selecţionata Germaniei, însă nu şi-a compromis şansele de calificare la turneul final de anul viitor.

Tot în grupa noastră, vineri seara, Macedonia de Nord s-a distrat în Liechtenstein, unde a învins cu 4-0, în timp ce Armenia s-a întors doar cu o remiză din Islanda, 1-1, rezultat care ne avantajează.

În urma acestor rezultate, România a ajuns pe locul 4 în clasament, însă vestea bună este că tricolorii, chiar dacă nu depind doar de ei, au şanse decente pentru a ajunge la competiţia din Qatar. 

La turneul final merge direct doar câştigătoarea din fiecare grupă, însă ocupantele locurilor secunde păstrează şi ele şanse de calificare. Cele zece naţionale de pe poziţiile secunde din fiecare grupă, alături de două echipe venite din Liga Naţiunilor, vor merge la baraj, unde se vor lupta pentru ultimele 3 locuri disponibile pentru Europa la CM 2022.

Cum prima poziţie în grupa noastră va fi ocupată mai mult ca sigur de Germania, naţionala lui Rădoi mai are doar varianta să termine pe locul doi şi să spere că va reuşi să elimine două echipe în meciurile de baraj. Chiar dacă ocupăm în prezent doar locul patru şi chiar dacă principalul criteriu de departajare este golaverajul total şi nu meciurile directe, poziţia secundă în grupa noastră este încă un obiectiv cât se poate de realizabil. 

Pentru a termina sigur pe locul 2, România are nevoie de maximum de puncte în cele 3 partide rămase de jucat, cu Armenia (a), Islanda (a) şi Liechtenstein (d), dar şi ca Macedonia de Nord să piardă 3 puncte în meciurile cu Germania (a), Armenia (d) şi Islanda (a). Există şi varianta ca tricolorii să se califice în condiţile în care macedonenii vor aduna 7 puncte în ultimele întâlniri, caz în care va trebui să îi depăşim la golaveraj. 

Cu doar 7 puncte în ultimele întâlniri din grupă, situaţia României se complică foarte mult şi avem nevoie de un joc foarte favorabil al rezultatelor pentru a mai prinde locul doi, în condiţiie în care Macedonia de Nord sau Armenia trebuie să obţină cel mult 5 puncte, iar golaverajul „tricolorilor” să fie superior. 

Rezultatele înregistrate vineri

Germania - România 2-1

Islanda - Armenia 1-1

Liechtenstein - Macedonia de Nord 0-4

Clasament

1. Germania                 7 6 0 1 19-3 18

2. Macedonia de Nord 7 3 3 1 15-6 12

3. Armenia                   7 3 3 1 8-10 12

4. România                  7 3 1 3 10-8 10

5. Islanda                     7 1 2 4 7-15 5

6. Liechtenstein           7 0 1 6 2-19 1

*Se califică direct la turneul final câştigătoarea din fiecare grupă. Ocupantele locurilor secunde, zece la număr, alături de două naţionale venite din Liga Naţiunilor, vor merge la baraj. Aceste 12 echipe se vor lupta pentru ultimele 3 locuri disponibile pentru Europa la CM 2022.

**În cazul în care două sau mai multe echipe se află la egalitate de puncte, principalul criteriu de departajare este golaverajul total. 

Programul tricolorilor în grupa J

*Luni: România – Armenia, Stadion Steaua (Bucureşti)

*11 noiembrie: România – Islanda

*14 noiembrie: Liechtenstein – România

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite