Blatter s-a confesat în presa aservită prietenului Putin: „Platini a început un atac personal împotriva mea”

Blatter s-a confesat în presa aservită prietenului Putin: „Platini a început un atac personal împotriva mea”

Sepp Blatter

Preşedintele suspendat al FIFA, Joseph Blatter, a declarat, într-un interviu acordat agenţiei ruse Tass, că Michel Platini este cel care a început "un atac personal" împotriva sa.

Ştiri pe aceeaşi temă

"La început a fost un atac personal. A fost Platini împotriva mea. Dar apoi a devenit o chestiune politică. Atunci cei care au pierdut organizarea Cupei Mondiale în SUA au fost contra celor care au câştigat-o pe cea din Qatar (2022). Anglia contra Rusia (2018)... Dar nu puteţi distruge FIFA. FIFA nu este o bancă elveţiană. FIFA nu este o companie comercială. Sunt sigur că atunci când UEFA a decis că nu mă mai voia, nu ştia că va declanşa un scandal politic de o asemenea importanţă", a spus preşedintele FIFA, citat de Mediafax. 

Blatter susţine că Michel Platini nu a avut curajul de a se prezenta la alegeri pentu a deveni preşedinte FIFA. "Victima este în cele din urmă Platini. De când sunt aici, FIFA a devenit o mare instituţie şi acest lucru a dus la invidie şi gelozie", a adăugat elveţianul. Joseph Blatter a anunţat, la începutul lunii iulie, că demisionează din funcţia de preşedinte al FIFA, după ce a fost reales pentru a cincea oară. Blatter a câştigat, în 29 mai, la Zurich, un al cincilea mandat la preşedinţia FIFA, după ce, în urma voturilor din primul tur de scrutin, contracandidatul său, prinţul iordanian Ali bin Al Hussein, s-a retras din cursă. Alegerile pentru şefia FIFA vor avea loc la 26 februarie 2016. Candidaţi la şefia FIFA sunt şeicul Salmane Bin Ibrahim Al-Khalifa (Bahrain), Michel Platini (Franţa), prinţul Ali bin Al-Hussein (Iordania), Jerome Champagne (Franţa), Tokyo Sexwale (Africa de Sud), Musa Bility (Liberia) şi Gianni Infantino (Elveţia).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările