Americanca-minune: E în sferturile de la Australian Open şi tocmai a eliminat o mare favorită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jessica Pegula are un parcurs de vis la Melbourne
Jessica Pegula are un parcurs de vis la Melbourne

Jessica Pegula (26 de ani, 61 WTA) şi-a început parcursul în primul Grand Slam al anului, în condiţiile în care, în toată cariera ei de până acum, câştigase doar trei partide pe tabloul principal al unor turnee majore. Acum, tocmai a bifat victoria cu numărul 4 la Melbourne.

Până în acest moment, în sferturile de la Australian Open 2021 au ajuns două jucătoare pe care, probabil, n-ar fi pariat nimeni, acum o săptămână.

Vorbim despre taiwaneza Su-Wei Hsieh (35 de ani, 71 WTA) şi americanca Jessica Pegula. Aceasta tocmai a reuşit „bomba“ zilei la Melbourne: a trecut, în optimi, de ucraineanca Elina Svitolina (5 WTA), după un meci de două ore: 6-4, 3-6, 6-3.

Svitolina a bifat astfel încă o dezamăgire la Australian Open, turneu în care n-a depăşit niciodată faza sferturilor.

În ceea ce o priveşte pe Jessica Pegula însă, visul continuă la Melbourne! Cu un singur titlu WTA în palmares (Washington 2019) şi niciodată mai sus de locul 55 în ierarhia mondială, americanca de 26 de ani a venit la Australian Open 2021 având un bilanţ dezolant pe tabloul principal al turneelor de Grand Slam:

*Australian Open: 0 victorii, 1 înfrângere

*French Open: 0 victorii, 2 înfrângeri

*Wimbledon: 0 victorii, 1 înfrângere

*US Open: 3 victorii, 4 înfrângeri

Acum, Pegula se pregăteşte de meciul carierei, urmând să întâlnească, în sferturi, o altă jucătoare din SUA, Jennifer Brady (24 WTA).

În ierarhia mondială, americanca şi-a asigurat deja cea mai bună clasare din carieră, urmând să ajungă pe 43 în clasamentul de după Australian Open. Poate urca însă şi mai mult, în funcţie de parcursul ei la Melbourne!

Jessica Pegula la Australian Open 2021

*Turul I: 7-5, 6-4 cu Azarenka (13 WTA)

*Turul II: 6-0, 6-1 cu Stosur (112 WTA)

*Turul III: 6-2, 6-1 cu Mladenovici (52 WTA)

*Optimi: 6-4, 3-6, 6-3 cu Svitolina (5 WTA)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite