Vlad Voiculescu: Dăncilă i-a cerut ministrului Sănătăţii să îl demită pe preşedintele CNAS, doar că acesta este numit şi demis de premier

Vlad Voiculescu: Dăncilă i-a cerut ministrului Sănătăţii să îl demită pe preşedintele CNAS, doar că acesta este numit şi demis de premier

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a precizat, joi, după ce premierul Viorica Dăncilă i-a cerut Sorinei Pintea să-l demită pe preşedintele Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate, că atributul este al premierului, nu al ministrului. ”După ce Dragnea numeşte şi demite cu gura lui şi cu mâna ta atâta vreme... uiţi care este funcţia organului numit premier”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, să îi demită pe preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate, Răzvan Teohari Vulcănescu, şi pe purtătorul de cuvânt al instituţiei, Daniel Osmanovici. Doar că preşedintele CNAS este numit şi demis de Premier. Adică tocmai de Viorica Dăncilă”, a scris, joi, pe Facebook, fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu.
 
Acesta afirmă că Dăncilă a ajuns să facă precum făcea ”jupânul” Liviu Dragnea.
 
”Asta e... după ce Dragnea numeşte şi demite cu gura lui şi cu mâna ta atâta vreme... uiţi care este funcţia organului numit premier, uiţi ce poţi să faci singur(ă) şi faci şi tu precum făcea jupânul în vremurile sale de glorie: spui «să se facă»”, a mai scris Voiculescu.
 
Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă la PSD Mehedinţi, că a cerut ministrului Sănătăţii demiterea din funcţie a directorului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi a purtătorului de cuvânt al instituţiei, Daniel Osmanovici, după ce acesta din urmă a afirmat într-un interviu că oamenii mor indiferent dacă sistemul informatic al CNAS funcţionează sau nu. 
 
Ulterior, Sorina Pintea a declarat, la RFI, că CNAS nu ţine de Ministerul Sănătăţii, dar va face o propunere premierului în ceea ce priveşte conducerea instituţiei.
 
Sistemul informatic al cardului de sănătate e blocat de aproape trei săptămâni, dar CNAS a precizat că starea de indisponibilitate nu înseamnă că sistemul informatic al cardului de sănătate nu a funcţionat în această perioadă, ci că nu a făcut-o conform "standardelor tehnice referitoare la timpul de răspuns".
 
Totodată, CNAS arată că furnizorii de servicii medicale le pot efectua în modul de lucru offline, care presupune aceleaşi operaţiuni pe calculator, calitatea de asigurat fiind de cele mai multe ori deja cunoscută sau putând fi verificată şi în alt mod. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările