VIDEO Los Angeles ar putea fi „oraşul apelor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Puterea apei va asigura  satisfacerea tuturor nevoilor oraşului Los Angeles
Puterea apei va asigura satisfacerea tuturor nevoilor oraşului Los Angeles

Găsirea unor soluţii cât mai fezabile pentru recircularea şi diversificarea surselor de apă a devenit o nevoie stringentă la nivel global.

Mai ales că, în prezent, schimbările climatice au perturbat deja circuitul apei în natură. Încălzirea climei va afecta semnificativ mai ales partea sud-estică a Statelor Unite ale Americii, potrivit cercetărilor publicate de oamenii de ştiinţă.

În consecinţă, în regiunea vizată, rezervele de apă vor scădea dramatic. Ultimele studii arată că până în 2020, 41% din rezerva de apă a Californiei va fi în pericol din cauza dispariţiei stratului de zăpadă din lanţul muntos Sierra Nevada şi din bazinul fluviului Colorado. Circa 85% din necesarul de apă al metropolei americane provine din aceste surse.

În acest context, firma americană Aershop a realizat proiectul „Los Angeles - Oraşul hidro al anului 2020", cu care a participat la o importantă competiţie internaţională de arhitectură urbanistică, organizată de celebra universitate americană UCLA (University of California, Los Angeles).

Plaje urbane şi parcări acvatice

Propunerile arhitecţilor de la Aershop constau în reconstruirea infrastructurii Los Angelesului sub forma unei reţele descentralizate de sisteme pentru tratarea apelor uzate. Fiecare dintre aceste sisteme va furniza o sursă sigură de apă în oraş pentru crearea unor piscine cu plaje urbane şi a unor parcuri de maşini acvatice, pentru irigarea grădinilor publice, dar, cel mai important, pentru obţinerea de electricitate.

Pe baza energiei hidro va putea fi alimentată atât reţeaua de iluminat public, inclusiv toate panourile publicitare luminoase care acoperă Los Angelesul, cât şi toate staţiile din oraş care furnizează date cu privire la calitatea aerului sau la fenomenele meteorologice. Noua infrastructură promite comunităţii că puterea apei va contribui la construirea de noi surse pentru animarea zonelor de petrecere a timpului liber.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite