Valeriu Gheorghiţă explică de ce Simona Halep a fost vaccinată cu un anumit tip de ser: „Nu am făcut o excepţie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, a explicat, vineri, de ce Simona Halep s-a imunizat acum şi de ce a fost folosit în cazul ei un anumit tip de vaccin.

Întrebat, la Digi 24, de ce profesorii din Constanţa au fost vaccinaţi cu AstraZeneca, iar Halep a primit serul Pfizer, deşi li s-au administrat în acceaşi zi, Gheorghiţă a precizat că nu a fost o impunere a tipului de vaccin.

Claudiu Pândaru, jurnalist: Ivan, un profesor de limba română din Constanţa vrea să ştie de ce s-a decis AstraZeneca pentru profesori. „M-am vaccinat în aceeaşi zi cu Simona Halep, care s-a vaccinat cu Pfizer. Cine a decis aceste alegeri?”.

Valeriu Gheorghiţă: Nu a fost o impunere a tipului de vaccin. La acel moment, când noi am organizat acea etapă specială de vaccinare pentru personalul din Învăţământ, nu am avut suficiente doze disponibile, de pildă, dintr-un singur vaccin.

Am avut vaccin excedent de la Pfizer şi de la AstraZeneca, şi atunci ţinem minte faptul că vaccinul AstraZeneca avea acea limitare superioară de vârstă la 55 de ani, şi pentru a acoperi toate persoanele eligibile, am propus ca cei cu vârsta peste 55 de ani să poată să opteze pentru AstraZeneca, dar asta nu înseamnă o impunere şi o obligativitate, iar peste 55 de ani trebuia să acoperim această nevoie cu vaccin de la Pfizer, care avea recomandare pentru acea grupă de vârstă.

Gheorghiţă: „Nu am făcut o excepţie pentru Simona Halep“

Valeriu Gheorghiţă: În ceea ce priveşte opţiunea de a o vaccina pe Simona Halep cu Pfizer, având în vedere competiţiile la care urma să plece, trebuia aleasă, din ceea ce ştiu, o schemă de vaccinare care se completa după o perioadă foarte scurtă, şi atunci trebuia să se petreacă practic un vaccin care avea cea mai scurtă perioadă între cele două doze.

Claudiu Pândaru: Deci aţi făcut o excepţie pentru Simona Halep...

Valeriu Gheorghiţă: Nu am făcut o excepţie pentru Simona Halep, este o situaţie care a fost impusă pentru campioana României. Toate vaccinurile au acea recomandare pentru grupele de vârstă.

Claudiu Pândaru: Să ştiţi că mulţi concetăţeni nu vă vor da dreptate, şi vor spune că aţi făcut o excepţie. Aşa cum, la fel de mulţi, alţii, vor spune că aţi făcut bine... având în vedere, cum spuneaţi, că este o campioană a României.

Valeriu Gheorghiţă: Da, şi care cred că trebuia să facilităm plecarea la Olimpiadă, plecarea la turneele pe care urma să le aibă.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite