Valeriu Gheorghiţă, despre etapele unei posibile relaxări în România: „Masca este ultima barieră la care se va renunţa”

Valeriu Gheorghiţă, despre etapele unei posibile relaxări în România: „Masca este ultima barieră la care se va renunţa”

FOTO Inquam Photos / George Călin

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a vorbit despre posibilitatea eliminării treptate a restricţiilor în ceea ce priveşte gestionarea pandemiei, acesta precizând că probabil masca va fi ultima măsură la care autorităţile vor permite renunţarea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aş putea să fiu mai sigur la ce vom renunţa ultima oară, la purtarea măştilor de protecţie. Este ultima barieră la care foarte probabil se va renunţa. Dacă stau să mă gândesc la faptul că vom intra în această perioadă postpandemică sau de endemie, probabil că se vor schimba acei indicatori de la care procentul de persoane care participă la anumite evenimente în spaţii închise sau chiar deschise - evenimente cu număr mare de persoane - va fi modificat. Probabil că la un moment dat se va renunţa şi la obligativitatea prezentării unui test negativ sau a unui certificat de vaccinare sau a unuia de trecere prin boală. Cred că toate aceste lucruri în viitor vor fi modificate şi, repet, se va modifica această această abordare din punct de vedere al controlului epidemiologic", a spus Valeriu Gheorghiţă, vineri seară, la Digi24.
 
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, anterior, că în aproximativ trei săptămâni numărul infectărilor ar putea să scadă, iar din martie ar urma să fie luate măsuri de relaxare. „Cred că până la sfârşitul lunii martie vom scăpa de o parte din măsurile restrictive. Şi lucrul cel mai important e să avem de această dată o abordare predictibilă a perioadei următoare, nu de la o săptămână la alta. Masca ar trebui să fie ultima măsură la care să renunţăm. Măsurile de relaxare vor fi luate gradual”, a afirmat Rafila.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările