Site-ul de fake news OrtodoxInfo, din nou disponibil. Cât le-a luat conspiraţioniştilor să se relanseze după sancţiunea ANCOM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Adevărul
Imagine: Adevărul

Site-ul OrtodoxInfo, închis în urmă cu câteva zile de Autoritatea de reglementare în comunicaţii (ANCOM) pentru fake news, este iarăşi funcţional, dar pe altă adresă, unde sunt mutate toate materialele, inclusiv cele pentru care platforma a fost închisă, cum ar fi cel despre „lagărele” în care vârstnicii ar fi „exterminaţi”.


Ortodox.info.ro  este noua adresă unde, au mai fost publicate alte texte, în aceeaşi notă panicardă şi conspiraţionistă, transmite Paginademedia.ro.

Site-ul are inclusiv un material despre „gruparea soroşistă care a reclamat Ortodox.info la ANCOM”, dar continuă şi seria despre „lagărele de concentrare”:

  • „Cum ar fi arătat „lagărele” pentru persoanele de peste 65 de ani, dacă guwernerul lui Wuhannis nu ar fi fost oprit”, arată un titlu publicat pe 26 aprilie la o zi după ce ANCOM a blocat prima variantă a site-ului.
  • De asemenea, Ortodox.info.ro are secţiuni precum „WW III”, „Cipuri” sau „Big Brother”, toate cu trimiteri la materiale extremiste. Multe îl au în centru şi pe Bill Gates, după cum arată câteva publicate chiar în ultimele zile:
  • Vaccinul promovat de Bill Gates în Africa a omorât mai mulţi copii decât boala pe care încearcă s-o vindece
  • Nanoroboţii ce vor fi în vaccinuri, cum ar fi cel împotriva Coronavirus, şi legătura cu 5G
  • S-a hotărât introducerea paşapoartele COVID-19. Fără ele nu poţi călători liber în Europa
  • Programare Predictivă, Londra 2012: Formarea Coronavirus, Dansul Asistentelor Medicale şi Paturi de Spital

Reamintim că Ortodoxinfo.ro a fost blocat pentru răspândirea de informaţii false. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a solicitat Autorităţii de reglementare în comunicaţii (ANCOM) blocarea imediată a accesului utilizatorilor la site-ul ortodoxinfo.ro, deoarece „site-ul (...) prezintă informaţii vădit false şi care au potenţialul de a crea comportament social nejustificat şi panică în rândul cetăţenilor”, iar sâmbătă dimineaţa site-ul era deja închis.

Nu este singurul site sancţionat de autorităţi pentru răspândirea de informaţii false în această perioadă. Alte platforme au fost închise, site-uri precum romania-veche.ro, justiţiarul.ro sau ştiridemoment.ro. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite