Sindicatele din administraţie se vor afla în grevă japoneză, joi. Angajaţii din sistem cer, printre altele, revocarea măsurii de îngheţare a salariilor

Sindicatele din administraţie se vor afla în grevă japoneză, joi. Angajaţii din sistem cer, printre altele, revocarea măsurii de îngheţare a salariilor

Membrii mai multor sindicate din sectorul administraţiei publice se vor afla, joi, în grevă japoneză, urmând să îşi desfăşoare activitatea ca de obicei, dar vor purta banderole albe ori vor afişa pe uşile birourilor nemulţumirile. Printre revendicările bugetarilor din administraţia publică se numără revocarea măsurii prin care salariile bugetarilor nu cresc, în acest an.

Ştiri pe aceeaşi temă

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) a anunţat că sindicatele membre participă, joi la o grevă japoneză care este parte din programul de acţiuni stabilite de către Biroul executiv al federaţiei. 
 
Pe parcursul întregii zile, salariaţii din adimnistraţie care sunt membri de sindicat vor purta banderolă albă sau vor posta pe uşa biroului anunţul care conţine revendicările, fără a întrerupe însă programul de lucru.
 
Una dintre revendicările angajaţilor din administraţia publică o reprezintă aplicarea imediată şi ȋn integralitate a Legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, care ar duce la revocarea măsurii de îngheţare a salariilor sau veniturilor ȋn sectorul bugetar pentru anul în curs.
 
O altă revendicare este cea de modificare a articolului 11 alin. (4) din Legea privind salarizarea în sectorul bugetar în ceea ce priveşte raportarea totalităţii veniturilor salariaţilor din administraţia publică locală la indemnizaţia viceprimarilor/vicepreşedinţilor consiliilor judeţene. 
 
"În acest sens, solicităm demararea discuţiilor şi negocierilor în vederea, fie a înlocuirii sintagmei «venituri» cu «salariul de bază/încadrare», fie excluderea unor categorii de drepturi salariale de la limita impusă: indemnizaţia de hrană, indemnizaţia de vacanţă/vouchere de vacanţă, majorări salariale fonduri europene, spor condiţii de muncă”, transmit sindicaliştii din sistem.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările