Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: Virusul este atât de circulant încât pot apărea mutaţii. Ne aflăm într-o perioadă extrem de grea a pandemiei

Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: Virusul este atât de circulant încât pot apărea mutaţii. Ne aflăm într-o perioadă extrem de grea a pandemiei

Andreea Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii spune că pot apărea mutaţii ale virusului

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan, a declarat, luni, că SARS-CoV-2 este un virus „atât de circulant” încât se creează premisa apariţiei unor mutaţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Faptul că este un virus atât de circulant nu face decât să creeze premisa apariţiei altor mutaţii, cu care nu ştim cum ne vom putea descurca şi ce alte încercări ne vor oferi”, a afirmat secretarul de stat, la o videoconferinţă pe teme medicale, conform Digi24.

Ea a subliniat că vaccinarea este un instrument care ajută în a evita cât se poate apariţia formelor severe de COVID-19. Andreea Molovan a spus că este important ca ritmul vaccinării să fie cât mai alert, pentru că noile mutaţii „pun probleme de răspuns la administrarea vaccinului din punct de vedere imunologic”.

„Ne aflăm într-o perioadă extrem de grea a pandemiei, în care vedem cu toţii că numărul cazurilor creşte, creşte numărul cazurilor grave, creşte numărul cazurilor la persoane tinere faţă de primul sau al doilea val şi, de asemenea, creşte numărul de cazuri care au nevoie de internare în terapie acută sau terapie intensivă”, a transmis secretarul de stat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările