Vlad Voiculescu: Oamenii vor trăi cu o formă sau alta a coronavirusului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Sănătăţii spune că oamenii se vor obişnui cu virusul şi vor trăi cu o formă sau alta a acestuia
Ministrul Sănătăţii spune că oamenii se vor obişnui cu virusul şi vor trăi cu o formă sau alta a acestuia

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat luni că nu se ştie cât va dura până se va reveni la viaţa de dinainte de pandemie şi este probabil ca lumea să trăiască „într-un fel sau altul, cu o formă sau alta” a coronavirusului.

„Nu ştim cât va dura până când vom avea libertatea pe care o aveam acum un an şi jumătate. Foarte probabil că va trebui să trăim într-un fel sau altul cu o formă sau alta a virusului şi atunci trebuie să găsim şi noi, ca ţară, şi întreaga umanitate trebuie să găsim moduri de a convieţui cu acest virus. (...) În perioada următoare avem nevoie să fim împreună şi avem nevoie să definim modul în care noi o să fim competitivi la nivel internaţional. De modul în care scăpăm sau gestionăm acest virus o să depindă capacitatea noastră de a ne plasa în această lume mare. Dacă o să rămânem cu o ghiulea atârnată de picior, fără să gestionăm criza, cu un sistem medical slăbit, asta o să impacteze tot viitorul acestei naţiuni", a afirmat ministrul la videoconferinţa "Profit Health.forum - Sistemul sanitar, un an de pandemie: realizări, eşecuri, viitor", a declarat acesta, conform Agerpres.

„Dacă vorbim despre infrastructură, atunci, onest vorbind, ştim cu toţii că s-a investit nu numai puţin, dar s-a investit şi prost. Ştim cu toţii că, pentru a face lucrurile mult mai bine pe viitor, avem nevoie să construim capacitatea statului de a implementa proiecte. Avem un exemplu cât se poate de clar de eşec al statului în a implementa proiecte pentru care deja exista finanţare. Spitalele regionale sunt doar un exemplu pe care îl cunoaşte toată lumea. Dar putem să mergem la nivel mai mic sau mai mare şi să vedem că finanţarea nu este de o vreme cea mai mare problemă".
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite