Rosario Raneri a parasit zona Galati - Braila

Rosario Raneri, principalul pion al afacerilor mafiote din zona Galati-Braila, a disparut. In actele celor doua societati infiintate aici, GAL-CATA si BRAI-CATA, figureaza ca avand domiciliul stabil

Rosario Raneri, principalul pion al afacerilor mafiote din zona Galati-Braila, a disparut. In actele celor doua societati infiintate aici, GAL-CATA si BRAI-CATA, figureaza ca avand domiciliul stabil in Bucuresti, sector 1, pe strada Scoala Herastrau nr. 58-60, bloc 21B, scara 1, apartament 17. Totodata, in Galati a mai fost descoperita o alta firma legata de cei trei italieni apropiati ai Mafiei. "Eurotrade Group" il are ca unic asociat pe Rafaele Esposito, care este si asociat cu Rosario Raneri si Santamaria Filipo in GAL-CATA si BRAI-CATA. Sediul firmei "Eurotrade Group" se afla pe strada Traian, la parterul blocului A2, unde se afla inregistrata o firma a lui Mihai Turcu. Despre "importantii investitori italieni", care venisera cu planuri mari in zona, inclusiv achizitionarea in parteneriat cu municipalitatea Galatiului a centralei termoelectrice Electrocentrale, nu existau date in privinta faptului ca sunt apropiati ai mafiei. Comunitatea locala a facut totul pentru ca "investitorii strategici" sa se simta cat mai bine. Mai mult, Rosario Raneri a fost chiar decorat cu ordinul "Sf. Apostol Andrei" de insusi PS Casian Craciun, Episcopul "Dunarii de Jos". Cu toate ca Politia Romana fusese anuntata inca din 6 iunie 2001 de catre colegii italieni asupra faptului ca apropiati ai mafiei pun pe picioare afaceri in vederea spalarii de bani in Romania, seful Sectiei Zonale a Serviciului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog, lt. col. Ionel Pasquale, a aflat din ziarul Adevarul despre existenta unor astfel de firme in zona. Vineri dimineata, adjunctul directorului SRI, generalul Gioni Popescu, s-a deplasat mai intai la Braila si apoi la Galati tocmai pentru obtinerea de date privind reteaua firmelor si afacerilor cu actionari italieni suspectati de apartenenta la Cosa Nostra.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările