România, pe locul 3 în Europa după ce a depăşit pragul de un milion de doze de vaccin administrate

România, pe locul 3 în Europa după ce a depăşit pragul de un milion de doze de vaccin administrate

Foto: Shutterstock

La aproximativ o lună şi jumătate de la administrarea primei doze de vaccin anti-COVID, România a depăşit pragul simbolic de 1 milion de doze administrate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anunţul vine din partea Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), care a precizat într-o postare pe Facebook următoarele: „Peste 1.000.000 de doze administrate. România - locul 3 în Europa la doze administrate/100 de persoane”.

România a început administrarea dozelor de vaccin anti-COVID pe 27 decembrie, cu vaccinul Pfizer/BioNTech. După ce serul celor de la Moderna a fost aprobat, acesta a început să fie şi el folosit în centrele de vaccinare locale, astfel că cele un milion de doze administrate până acum sunt fie Pfizer, fie Moderna.

Începând cu data de 15 februarie, în România va începe să fie utilizat şi serul AstraZeneca, vaccinarea cu acesta efecutându-se pentru persoanele cu vârste între 18 şi 55 de ani.

Datele CNCAV din ultimele 24 de ore arată că au fost administrate 38.454 de doze, numărul total ajungând la 1.009.421. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările