Puţini români pe listele de aşteptare la vaccinare. Cîţu: Sper să nu ajungem să avem doze nefolosite

Puţini români pe listele de aşteptare la vaccinare. Cîţu: Sper să nu ajungem să avem doze nefolosite

FOTO Facebook

Premierul Florin Cîţu i-a îndemnat pe români, joi seară, să se înscrie pe listele de aşteptare pentru vaccinare, în condiţiile în care în prima săptămână din luna aprilie vor putea fi vaccinate 100.000 de persoane pe zi, iar pe lista de aşteptare sunt înscrise doar 771.663.

Ştiri pe aceeaşi temă

„M-am uitat pe platforma de vaccinare numărul de persoane pe lista de aşteptare este de doar 771.663. Spun doar pentru că aşa cum arată lucrurile şi vom avea o capacitate de vaccinare de 100.000 de persoane în prima săptămână din aprilie, pe zi. Această listă de vaccinare va fi epuizată foarte rapid. De aceea spun că este foarte important să menţinem clar mesajul pentru vaccinare, pentru că sper să nu ajungem să avem doze suplimentare”, a spus Florin Cîţu.
 
În total, până la finalul lunii septembrie, România ar trebui să aibă 25,7 milioane de doze, cu cinci milioane mai mult faţă de estimarea iniţială.
 
„Trebuie ca toată lumea să înţeleagă că dacă vrem să ieşim mai repede din această perioadă trebuie să ne vaccinăm. Dacă ne uitam la lista de aşteptare, este clar că vom rămâne cu ceva doze”, a subliniat premierul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările