Procurorul "petrolist" Teodosescu si-a dotat vila cu microcentrala telefonica a Procuraturii Curtea de Arges

In urma cu doua zile, ziarul Adevarul a dezvaluit legatura dintre un magistrat de rang superior, procurorul Teodor Teodosescu de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Pitesti, si mai multi patroni

In urma cu doua zile, ziarul Adevarul a dezvaluit legatura dintre un magistrat de rang superior, procurorul Teodor Teodosescu de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Pitesti, si mai multi patroni de firme ce desfasurau afaceri ilegale cu produse petroliere. Fost sef al PNA Arges, Teodosescu avea grija de dosarele penale ale respectivilor "petrolisti" intrucat acestia faceau afaceri cu SC Trandafir Company SRL, firma in care sotia sa era actionar. Ispravile magistratului nu se opresc insa aici, dorinta sa de capatuiala depasind limitele impuse de natura profesiei pe care o exercita. Astfel, procurorul a convenit cu Trandafir Gheorghe - unul dintre partenerii de afaceri ai sotiei si, totodata, protejat al sau in probleme penale - sa schimbe denumirea firmei Silviana Chitu SRL, administrata de fiul lui Trandafir, in SC Ral Group Industriei SRL si sa-l coopteze in firma pe Zarioiu Cosmin, ginerele procurorului. La randul sau, ginerele mai poseda o firma, SC Janine Rom Line SRL, in contul careia "petrolistul" Trandafir a virat, la dispozitia data de tata-socru, suma de 170 de milioane de lei, reprezentand contravaloare aparatura si creanta. Banii urmau sa fie restituiti in momentul in care firma ginerelui ar fi primit niste fonduri PHARE, dar, pana la urma, s-a realizat o "compensare", pe care procurorii-inspectori o apreciaza ca avand posibile conotatii penale: fals pentru Trandafir Gheorghe si Zarioiu Cosmin, instigare la fals pentru Teodosescu, nefiind exclusa nici o eventuala evaziune fiscala. Grija fata de familie si casa pare sa fie mai presus de orice pentru fostul sef al PNA Arges. Astfel, in perioada cat a detinut functia de prim-procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Curtea de Arges, Teodosescu a "imprumutat" de la SC Electroarges SA o microcentrala Ericsson, doua telefoane Avantec si cinci telefoane Electromagnetica care trebuiau folosite la nivelul Parchetului de pe langa Judecatoria Curtea de Arges. In realitate, prim-procurorul si-a dotat vila proprietate personala de la Piscu Negru, unde, probabil, isi facuse un parchet in miniatura. In afara de tenacitate in obtinerea scopurilor, Teodosescu are si foarte multa imaginatie. Astfel, impreuna cu colegul sau Pelinescu Claudiu, a "brevetat" o metoda de a anihila persoanele considerate incomode. Procurorii-inspectori au constatat ca cei doi magistrati, in mod frecvent, "intocmeau diferite sesizari impotriva unor persoane pe care nu le agreau". Sesizarile erau transcrise de o cunostinta a acestora care le expedia procuraturii ca fiind anonime, iar la procuratura aveau grija domnii Teodosescu si Pelinescu sa gestioneze problema.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările