Primul român cu coronavirus este vindecat, dar nu poate pleca acasă. Motivul pentru care nu merge la familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul pacient român diagnosticat cu coronavirus este considerat vindecat după ce două teste consecutive au ieşit negative. Totuşi, cu toate că este practic sănătos, tânărul din Gorj nu poate pleca acasă.

„Trebuie văzut unde va sta pentru că nu poate merge acasă deoarece familia lui este în carantină. Decizia va veni de la cei din Institutul Matei Balş. Oricum, deocamdată tânărul care a fost primul român diagnosticat cu coronavirus rămâne pe loc, internat”, a declarat Raed Arafat, şeful Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Pe de altă parte, Raed Arafat a mai explicat şi care este diferenţa dintre măsura de carantină şi cea de izolare şi că se are în vedere introducerea unui nou motiv pentru introducerea unei persoane în carantină. „Carantina se instituie automat pentru persoanele care vin direct din zonele afectate din China sau Italia, de exemplu. Izolarea se instituie pentru persoanele care provin din ţări afectate, dar care vin din unele zone neinfectate de coronavirus. Acum avem în vedere să introducem carantina şi pentru persoanele care, în mod normal, ar trebui să stea izolare împreună cu familia, dar care preferă să nu-şi pună rudele în această situaţie”, a preciat Raed Arafat. 

49 de persoane în carantină

Reamintim că 49 de persoane sunt astăzi în carantină din cauza coronavirusului şi 7893 de persoane în izolare la domiciliu. În prezent, în România mai sunt confirmate încă două cazuri de contaminare cu coronavirus. Unul dintre pacienţi, din Maramureş, care a avut probleme respiratorii şi a fost nevoie de terapie intensivă, se află internat la Cluj-Napoca. Starea lui este bună. Celălalt pacient este o femeie din Timişoara, a cărei stare este, la fel, considerată bună.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite