Prognoza meteo: Temperaturile scad brusc şi ne putem aştepta la ninsori. Când se încălzeşte din nou vremea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vântul va bate cu putere şi este posibil să se înregisteze lapoviţă şi ninsoare în mai multe zone, inclusiv în Bucureşti Foto: pixabay
Vântul va bate cu putere şi este posibil să se înregisteze lapoviţă şi ninsoare în mai multe zone, inclusiv în Bucureşti Foto: pixabay

Vremea va intra din nou într-un proces de răcire şi ger în depresiuni. Precipitaţiile se vor înmulţi, iar vântul va prinde putere în majoritatea regiunilor. Elena Mateescu, director ANM, a spus la Digi24 că aceste oscilaţii de temperatură sunt din ce în ce mai dese.

„Aceste alternanţe au devenit deja o obişnuinţă, vreme caldă urmată de scurte perioade în care temperaturile să se situeze sub ceea ce ar fi normal pentru perioadele respective. Se pare că acesta va fi elementul meteorologic caracteristic pentru următoarele două zile, pentru că, mai ales în partea de nord şi nord vest a ţării, vremea va intra într-un proces de răcire accentuată, caracterizând o vreme deosebit de rece pentru perioada din calendar, mai ales pe parcursul nopţii”, a precizat directorul ANM, Elena Mateescu, potrivit Digi 24.

Conform sursei citate, temperaturile vor coborî până la minuss 11 grade Celsius în depresiuni, în estul Transilvaniei, iar pe litoral, minimele vor ajunge la minus 1 grad. Vântul va bate cu putere şi este posibil să se înregisteze lapoviţă şi ninsoare în mai multe zone, inclusiv în Bucureşti. 

Vremea se va încălzi din nou începând de săptămâna viitoare. 

„Mai ales din a doua parte a săptămânii discutăm din nou de valori care să depăşească 16-17 grade Celsius. E posibil să observăm din a doua jumătate a lunii martie o tendinţă şi un semnal pentru o vreme mai caldă pentru luna martie”, a mai spus Mateescu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite