Pintea, despre senatorul PSD care a fost transportat de urgenţă cu elicopterul: „A existat o puternică justificare medicală”

Pintea, despre senatorul PSD care a fost transportat de urgenţă cu elicopterul: „A existat o puternică justificare medicală”

FOTO: Adevărul

Ministrul Sănătăţii a declarat că transportul cu elicopterul, de la Suceava la Bucureşti, al senatorului PSD Virginel Iordache a fost justificat şi pacientul nu ar fi fost transferat dacă nu ar fi existat probleme. Pintea a mai precizat că sunt criterii clare ale Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) şi că decizia s-a luat pe baza unei puternice justificări medicale.

„Din punct de vedere al stării de sănătate sunt convinsă că el nu ar fi internat la Matei Balş, dacă nu ar fi existat probleme. Pe de altă parte, transportul se face la solicitarea personalului medical. Telefonul la 112 pentru transport se dă de către un medic. (...) Acest transport se face gratuit cu o puternică justificare medicală. (...) Probabil că, dacă nu era de la PSD, ar fi fost altfel prezentat cazul”, a declarat Sorina Pintea, conform mediafax.ro.

Totodată, ministrul Sănătăţii consideră că nimeni nu riscă să trimită elicopterul pentru un singur caz.

„Pe de altă parte există nişte criterii foarte clare pe care Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă le-a stabilit privind transportul cu elicopterul sau ambulanţa”, a mai spus Pintea.

Precizările vin după ce presa locală a scris că senatorul PSD Virginel Iordache a fost transportat la Bucureşti, săptămâna trecută, de la Suceava, acuzând dureri de cap, ameţeală şi diaree. Senatorul a fost consultat şi i s-a spus că nu este nimic grav, dar parlamentarul a insistat să fie transferat cu elicopterul în Capitală.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: