Persoanele care se vaccinează împotriva noului coronavirus nu vor mai sta în carantină dacă intră în contact cu un bolnav

Persoanele care se vaccinează împotriva noului coronavirus nu vor mai sta în carantină dacă intră în contact cu un bolnav

FOTO Shutterstock

Persoanele care se vaccinează împotriva SARS-CoV-2 nu vor mai fi carantinate timp de 14 zile dacă intră în contact direct cu un bolnav, a anunţat Adriana Pistol, directoarea Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
 
Adriana Pistol a declarat, în timpul unei conferinţe de presă de la Guvern, că, astfel, definiţia contactului direct va fi modificată.
 
„E logic ca o persoană vaccinată şi sănătoasă imunologic să nu mai fie carantinată. Se vor mai relaxa unele tipuri de măsuri”, a declarat Adriana Pistol.
 
Aceasta a precizat însă că măsura ar urma să se aplice doar pentru persoanele care au făcut şi a doua doză de vaccin, la o distanţă de 10 zile de la cea de a doua imunizare, astfel încât persoanele respective să beneficieze de anticorpi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările