Patriarhia le recomandă preoţilor să fie atenţi la ce postează pe internet, inclusiv pe site-urile personale

Patriarhia le recomandă preoţilor să fie atenţi la ce postează pe internet, inclusiv pe site-urile personale

FOTO: Dorin Costanda/Click

Preoţii sunt încurajaţi să folosescă mijlocele moderne de comunicare în activitatea bisericească, în special în promovarea activităţilor educative, sociale şi misionare pe care le desfăşoară, dar să fie atenţi la ce postează inclusiv pe site-urile personale, transmite BOR.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) a dezbătut, la şedinţele de lucru de joi şi vineri, modul în care se desfăşoară activităţile de comunicare în spaţiul virtual, scrie Mediafax. Astfel, BOR a hotărât că centrele eparhiale vor face periodic evaluarea monahilor şi preoţilor care desfăşoară activităţi de comunicare în spaţiul virtual.

"Utilizarea de către clerul ortodox a mijloacelor de comunicare virtuală în întreaga activitate bisericească trebuie făcută cu scopul de a promova misiunea, viaţa spirituală şi unitatea Bisericii, nu în detrimentul acestora. Foarte multe biserici au site propriu, unde îşi promovează activitatea, ceea ce este foarte bine. Mai mult de atât, preoţii sunt încurajaţi să folosescă mijlocele moderne de comunicare în activitatea bisericească în special în promovarea activităţilor educative, social- filantropice şi misionare pe care le desfăşoară", potrivit hotărârii Sinodului, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, părintele Constantin Stoica.

El a atras însă atenţia că, "chiar şi atunci când este vorba de site-uri personale, preoţii trebuie să fie atenţi la ceea ce postează".

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: