Părinţii ar putea fi liberi în prima zi de şcoală a copiilor

Părinţii ar putea fi liberi în prima zi de şcoală a copiilor

Părinţii ar putea fi liberi în prima zi de şcoală a copiilor FOTO Adevărul

Părinţii ar putea fi liberi în prima zi de şcoală a copiilor, asta după ce Comisia de muncă din Senat a aprobat marţi o propunere legislativă care prevede ca toţi părinţii să stea acasă în prima zi de şcoală după vacanţa mare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Parlamentarii conservatori, care au iniţiat această lege, spun că oricum părinţii sunt nevoiţi să se învoiască de la serviciu în prima zi de şcoală a copiilor, aşa că ar fi normal să fie declarată oficial zi liberă, potrivit Digi24.  
 
Este vorba doar de părinţii elevilor din învăţământul preşcolar.
 
Cu toate acestea, ziua de 15 septembrie nu va fi liberă automat, ci doar la cererea părinţilor.
 
Dacă părinţii depun o astfel de solicitare, angajatorii sunt obligaţi să le ofere această zi liberă, care se va recupera însă în termen de 30 de zile.
 
Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:
 
 
Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a aprobat, marţi, proiectul de lege iniţiat de senatorul PSD, Gabriela Firea, privind acordarea pentru părinţi a unei zile libere pe an pentru îngrijirea sănătăţii copilului. Deputaţii au stabilit ca această zi să nu fie plătită.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările